март 23, 2023

Николай Бареков: Телевизиите у нас са пълна разруха

Корените на конфликта в Украйна бяха заложени още при разпадането на СССР

https://kliuki.net/liubopitno/nikolay-barekov-televiziite-u-nas-sa-palna-razruha/195774 Kliuki.net
Николай Бареков: Телевизиите у нас са пълна разруха

Журналистът, тв началник, политик и евродепутат Николай Бареков, е известен на всички. Той е от хората, които имат мнение по всички въпроси и не се притеснява да го изрази.

Той откровено признава, че към днешна дата работи по редица проекти, но всички те са в чужбина.

Бареков, който неотдавна чукна 50 години отбелязва, че на тази възраст всеки мъж трябва да се чувства като него – перфектно.
На въпроса дали си е направил житейска равносметка отговаря, че тя е пред очите му – пет деца, останалото се знае от цялото общество.

Връщайки се назад в детството си е категоричен, че е от щастливците, които са имали щастливо детство. За рождения му ден сестра му му подарила снимка, на която са в двора на къщата им в Пловдив – той е на 5, а тя – на 3 години и му станало много мило.

Първия си журналистически материал написал във 2-3 клас. По онова време имал и собствен вестник, посветен на шахмата.
Направил го от няколко вътрешни листа на тетрадка, а в тях написал няколко спортни и международни новини, свързани с шаха. От малък обича тази игра и я практикувал с дядовците си.

Първият му материал излязъл на страниците на пловдивското издание „Отечествен глас“ през 80-те години на миналия век.
Известните му учители са Нери Терзиева и Живко Желев – двете пловдивски тв легенди. От тях двамата научил всичко за телевизията. Покойната Нери Терзиева била човекът, който го запознал за пръв път с екип на Си Ен Ен. За нея казва, че освен страхотен професионалист, е била и невероятен човек.

Категоричен е, че дори и да му бъде отправено предложение да се завърне в ефир, не би го направил на този етап, защото в момента медийната среда в страната ни е пълна разруха. Липсват му хора като Кеворк Кеворкян и Явор Дачков на малкия екран.
Големият му син Николай мечтае да стане журналист, но не в България. 

Според него това, което се случва в България през последните години няма аналог в цял свят. През последните две години страната ни няма правителство, а някакви пародийни екипи. Човек трудно би се сетил за името на някой министър или премиер през последното десетилетие.

По отношение на войната в Украйна посочва, че се води тежка война, застрашаваща не само Европа, а целият свят. Симпатизира на украинския народ и категорично осъжда действията на Путин. Този конфликт бе оставен да зрее твърде дълго време и няма как да приключи бързо. Според Бареков основите му са били заложени още при разпадането на СССР. 
Източник: Уикенд