май 01, 2024

Нойзи проговори за ареста: Връхлетяха ме премазващ срам и празнота! (Вижте разтърсващите му откровения)

Журналистът най-сетне намери думи, с които да опише случилото се през нември

https://kliuki.net/liubopitno/noyzi-progovori-za-aresta-vrahletyaha-me-premazvasht-sram-i-praznota-vizhte-raztarsvashtite-mu-otkroveniya/220951 Kliuki.net
Нойзи проговори за ареста: Връхлетяха ме премазващ срам и празнота! (Вижте разтърсващите му откровения)

Отминалата година безспорно беляза живота му, като го изправи и пред правосъдието. На 17 ноември той бе хванат да шофира под въздействието на алкохол, а през март тази година сключи споразумение с прокуратурата. Днес Ивайло Цветков-Нойзи явно е поразмислил над перипетиите си в последните месеци, заради което съумя да се върне в миналото и да открехне повече завесата към престоя си в ареста.

По думите му както в ролята на юрист, така и в ролята на нарушител добре разбира шанса, който е предвиден в Закона. Спомня си студа, който цари в килията, и спускането на оловносивата сутрин, в която за пръв път в живота си е зад решетките. Осъзнава, че е извършил нереална глупост, а когато лежи на металната пейка, студът сякаш се просмуква в костите му. Намира думи и за съкилийника си, който, като в някакъв комикс, е задържан за кражба на бутилка водка, която пък седнал да изпие на тротоара пред магазина.

Свежата нотка, внесена от колегата по килия, бързо се сменя в премазващ срам и осъзнаване от страна на журналиста, че никога до този момент не е постъпвал така, камо ли да се е сблъсквал със Закона. Нойзи споделя, че в онзи момент е изпитвал нечовешки срам, в който дори не му се е мислело за собствената му глупост. Отдава грешката си на “моментен срив в разсъдъка” в резултат на всекидневни стресови ситуации, които буквално претоварват мозъка до степен да не може да взема рационални решения.

Източник: show.blitz.bg