април 19, 2024

От какво се нуждае мазната коса

https://kliuki.net/liubopitno/ot-kakvo-se-nuzhdae-maznata-kosa/157453 Kliuki.net
От какво се нуждае мазната коса
Няма как да скрием неприятните последици от прекомерното омазняване на косата Ежедневното миене не е решение на проблема с мазната коса. Първо - отнема много време за поддръжка, особено ако дължината е по-голяма, и второ - разрушава се естественото pH на косъма. И все пак, ако решите да заложите на това, препоръчително е да използвате шампоан за честа употреба. Козметичните продукти от този тип са с леки формули, без сулфати и парабени. Максимално щадят косъма и същевременно го почистват, като освежават скалпа на главата.    Мазни корени - сухи връхчета Мазните корени често водят до коса без обем. Ако е допълнително третирана, например с боя за коса, това още повече утежнява ситуацията. Вяла и безформена, мазна в корените, суха и цъфтяща по краищата. Тук вече са нужни професионални продукти и много грижи за третиране на различните зони. Ако заложите на качествена козметика, ще получите мечтаната визия. С правилното третиране ще успеете да балансирате състоянието на косата и да се радвате на добре оформена прическа.  Проблемите на мазната коса произлизат от  свръхпроизводството на себум от мастните жлези. За това причините може да са многобройни. Излишъкът прави корените неприятно лъщящи след натрупването му. Омазняването утежнява косата и тя изглежда разделена на кичури. Честото миене разрушава физиологията на косъма. Шампоаните трябва да са щадящи и честата им употреба да не разрушава хидролипидния филм на косата. Избягвайте продукти, съдържащи агресивни химически съставки. Замърсяването от околната среда и честото носене на шапки само задълбочават проблема.    Попадение в целта Ето за какво трябва да следите при избора си на козметика, която ще повлияе благоприятно прекомерното омазняване:
  • Шампоаните, които използвате трябва да са съобразени с честата употреба, да съдържат физиологично pH, което няма да разруши естествените защитни свойства на косъма. Маслата ще хидратират и подхранят в дълбочина. Следете да не съдържат парабени и консерванти. Екстрактът от мента има изключително тонизиращо и освежаващо действие върху скалпа. Хидратиращите му свойства ще оставят усещане за свежест и чистота. Съставката ниацинамид регулира успешно секрецията на мастните жлези. • Балсам – пяна
Високата концентрация на натурални съставки ще подхранят и подсилят слабия косъм. Освен, че предпазват от вредното влияние на замърсяванията в градска среда, колагенът в някои от продуктите ще възстанови и укрепи структурата на косъма от вътрешността. Косата изглежда блестяща, чиста и еластична. 
  • Спрей-тоник за мазен скалп ще заздрави състоянието на косата в основата, регулирайки секрецията на мастните жлези. Намалява се и вероятността от появата на пърхот. Неутрализира омазняването и придава лекота и въздушен вид на косата. Тя изглежда жизнена, мека и лесна за оформяне. 
Професионални продукти за мазна коса от "За човека": https://zachoveka.com/hair/professional/za-mazna-kosa На каквито и професионални продукти да заложите, няма да направите грешка. Балансираните и внимателно подбрани формули са създадено точно за вашия проблем. При редовна употреба ще забележите дългосрочно подобрение в общото състояние.