юли 02, 2024

Петър Дочев изплащал жилищен кредит с квартиранти

Очевидно е от хората, които не се предават и винаги намират начин да излязат от ситуацията

https://kliuki.net/liubopitno/petar-dochev-izplashtal-zhilishten-kredit-s-kvartiranti/223592 Kliuki.net
Петър Дочев изплащал жилищен кредит с квартиранти

Актьорът Петър Дочев, който от известно време е екранен партньор на Деси Стоянов в предаването „Преди обед“ по bTV, разкри, че е успял да изплати жилищния си кредит, отдавайки две от трите спални в жилището си на квартиранти. Той пускал обявите в сайт за краткосрочни наеми. Признава, че нямал друг избор, тъй като купил просторния си апартамент в доста труден момент – малко преди да остане без работата заради връхлетялата ни ковид пандемия.

 

Тогава Дочев все още бил кадър на Младежки театър „Николай Бинев“, но преценил, че е най-добре да внесе промяна в професионалния си живот. За лош късмет обаче уцелил точно периода, в който коронавирусът набирал скорост и така представите му, че ще си намери ангажименти бързо и лесно, се разбили на пух и прах.

 

Изпаднал в доста трудна ситуация, тъй като освен от средства да се издържа, се нуждаел и от такива, с които да покрива внушителния кредит, който бил изтеглил за четиристайното жилище. За разлика от мнозина обаче, той нито се шашнал, нито пък се депресирал от създалата се непредвидена ситуация, най-малко пък се притеснил.

Вместо това приел ситуацията като предизвикателство, каквито винаги посреща с приветствие в живота си.

 

Дори когато нямал стабилни доходи и яснота какво ще прави, той си позволявал да отказва ангажименти, които не му допадат. Очевидно му е помогнала и вътрешната нагласа, че ще се справи, тъй като той наистина бързо намерил начин да си осигури необходимия месечен бюджет, присъединявайки се към популярна платформа, в която собственици на апартаменти отдават имотите си или само стаи от тях под наем за кратък период, като в хотел.

 

Така скоро започнал да посреща квартирантите си, които пренощували в двете свободни спални от жилището му, от което припечелвал доста добре.

Не само успявал да изплаща с лекота кредита си, а и се запознавал с хора от различни краища на света, много от които били доста цветни и запомнящи се, а и част от запознанствата прераснали в приятелства, продължаващи и до днес. Отдавал спалните под наем в продължение на 2-3 години и изплатил кредита си.

 

В споменатия период обаче не всичко било по мед и масло, и разбира се не липсвали кризисни ситуации. Веднъж отдал двете спални на двама афганистанци, но щом се върнал у дома, ги заварил с жена, за която веднага заподозрял, че е жрица на любовта. И се оказал прав, разбира се. Поканил въпросната жрица да си ходи, след което провел принципен разговор с афганистанските си гости за правилата.

 

Освен с отдаване под наем на двете спални, Дочев закърпвал бюджета си и с инвестиции в акции. Той открай време се интересувал от финанси и възможности за онлайн търговия. И макар да не е на високо професионално ниво, хобито му се оказало задоволително доходоносно. Той не предприема големи финансови рискове, а инвестира дългосрочно като в повечето случаи се консултира с приятели, които са професионалисти в сферата.

Източник: Уикенд