май 11, 2024

Петър Дочев: Съдбата има намеса във връзката ми с Ирмена Чичикова

За връзката им се разбра едва, когато започнаха да споделя общи снимки в социалната мрежа

https://kliuki.net/liubopitno/petar-dochev-sadbata-ima-namesa-vav-vrazkata-mi-s-irmena-chichikova/222316 Kliuki.net
Петър Дочев: Съдбата има намеса във връзката ми с Ирмена Чичикова

 

Връщайки се назад във времето, Петър Дочев признава, че направил на пияна глава първата си стъпка в ухажването на Ирмена Чичикова, с която са заедно от доста време.

Актьорът, който зае мястото на Сашо Кадиев като екранен партньор на Деси Стоянова в предаването „Преди обед“ по bTV, разкрива, че се замислил за колежката си една вечер, когато се прибрал от барчето на НАТФИЗ.

 

За него също е необяснимо как се е случило това – не прибирането, а фактът, че се присетил за Ирмена, която зрителите на Нова тв гледат в ролята на съдебния лекар Дора в сериала „Есента на демона“.

По онова време Дочев познавал колежката си бегло, но това не му попречило да й изпрати есемес, но не романтичен и загатващ симпатиите му, а „нагла рецензия“ за представянето й във филма „Виктория“, който гледал дни по-рано.

 

Тя обаче само го видяла и не му отговорила. Минали месеци, преди Дочев да напомни отново за себе си, но този път случайността била на негова страна. Ирмена Чичикова дошла да гледа дипломен спектакъл в НАТФИЗ. Петър Дочев, който тогава бил последна година студент в академията, я видял в барчето, откъдето стартирал преди време ухажването й.

Поздравил я и от дума на дума двамата разбрали, каквато равносметка направили по-късно, че има много неща, за които могат да говорят.

Любовта им бързо се развила до сериозна връзка, но кога точно се е случило това, не става ясно, тъй като двамата дълго време я криеха от широката общественост.

 

За връзката им се разбра едва, когато започнаха да споделя общи снимки в социалната мрежа. Ирмена, която на 22 май ще отбележи 40-ия си рожден ден, е по-голяма от любимия си със 7 години, но разликата във възрастта им никога не е будела притеснение в никого от двамата.

Припомняме, че преди да се залюби с Петър, тя преживя трудна раздяла с актьора и тв водещ от БНТ Стефан Щерев, с когото бяха заедно цели 13 години.

 

Когато получиха възможност да си партнират пред камерата на БНТ, Ирмена и Дочев, вече бяха в разцвета на любовта си.

Двамата се снимаха в сериала „Тревожност“, а миналата година играха заедно в постановката „Дъх“. От есента на 2023 г., Дочев е познат от сериала „Пътят на честта“ по Нова тв и засега успява умело да съчетава актьорските си ангажименти с тези на водещ, заедно с Деси Стоянова в „Преди обед“.

 

Припомняме, че той успя да спечели тази работа с кастинг, на който се явил, мислейки, че го пробват за рубрика, понеже тъкмо така му казали от екипа на предаването.

Едва по-късно научил, че всъщност кастингът бил за водещ на „Преди обед“.

Бързо успя да спечели симпатиите на зрителите и се сработва добре с Деси Стоянова, която наскоро при своя медийна изява го определи като професионалист и визионер, а и доста търпелив.

 

С Александър Кадиев пък се познават отдавна. Като по-голям и с повече опит, синът на Катерина Евро даже го окуражил да гони целите си в професията, когато Дочев все още бил студент в НАТФИЗ. Това се случило преди почти десетилетия зад кулисите на церемонията за дипломирането на студенти на НАТФИВ. Дочев – тогава третокурсник, бил водещ на събитието, а Кадиев, който вече бил водещ на „Преди обед“ от година-две, бил един от гостите, чиято задача била да кажат вдъхновяващи думи на абсолвентите.

 

Докато изчаквали да излязат на сцената, актьорите си разменили няколко думи. Моментът бил запечатан от режисьора Антон Угринов, а кадъра Дочев пази и днес. „Сашо ми пожелава някакви готини неща за моето бъдеще, защото на следващата година аз завърших.

И години по-късно аз поемам щафетата от него“, споделял е Дочев.

 

Актьорството не е първият му избор за професия. „Жестоко лъкатушкане се получи в тийнейджърските години, което е нормално за един тийнейджър“, казва Петър Дочев, който е родом от Бургас. Той завършил средното си образование в паралелка, в която се наблягало на географията и английския език. Тъкмо в тази област младият актьор виждал бъдещото си развитие. „Идеята ми беше да се занимавам с международни икономически отношения, дипломация и т.н.“, разказвал е той. Променил решението си след разговор с учителката си по география.

 

Последвали „сложни тийнейджърски периоди“, както Дочев ги е определял, като в резултат наблегнал на тренировките. Занимавал се усилено с източни бойни изкуства и по-специално Шинкиокушинкай. Когато обаче попаднал в друга компания, променил за втори път избори си за реализация, тъй като приятелите му тренирали ММА, Петър също решил да опита. „Направих една тренировка ММА, майка ми научи. Няма никога да забравя нейната реакция – пълен потрес. Каза: „Източни бойни изкуства, география, английски език, международни икономически отношения… ММА?“, споделял е Петър Дочев, като е допълвал, че тогава се замислил. Нямал възможност да разсъждава дълго, нито пък се стигнало до емоционални спорове с майка му. Може би най-вече, защото се контузил преди втората си тренировка по ММА и трябвало да се откаже.

 

„Пресипвах си в едно тестерче малко парфюм, за да се освежа след тренировката. Както си пресипвам, не знам как съм го затворил, но то се пръсна в ръката ми и съответно се заби едно стъкълце. Година и половина не можех да си сгъвам този пръст“, разказва Дочев преди време, вдигайки показалеца на дясната си ръка.

 

Оказало се, че е засегнал сухожилие. Звучи нелепо, но тъкмо поради тази причина се разделил с ММА кариера. Нямало как да тренира хватки, камо ли да мери сили с противници на ринга. Малко по-късно се озовал в училищния хор. Присъединил се към него, защото се влюбил в момиче, което пеело там. Тъкмо покрай хора, Петър открил, че има талант за сцена и скоро след това се насочил към актьорската професия.

Източник: Уикенд