април 26, 2024

Петя Буюклиева се преобрази като фея в най-различния си концерт

Носителката на „Златният Орфей“ издаде диск с любими детски песнички от Доно Цветков

https://kliuki.net/liubopitno/petya-buyuklieva-se-preobrazi-kato-feya-v-nay-razlichniya-si-koncert/203756 Kliuki.net
Петя Буюклиева се преобрази като фея в най-различния си концерт

Петя Буюклиева насочи универсалната сила на интерпретаторския си талант към детските песни.

 

Изпълнителката на едни от най-сложните нотни конфигурации в естрадата и рока изненада с новия си проект „Слънчеви песнички“ – албум на композитора Доно Цветков и поетесата Райна Пенева, и магичното му концертно представяне. Зала 11 на НДК се пукаше по шевовете на 19 май от публика и добра енергия.

 

Петя Буюклиева се преобрази като фея в най-различния си концерт

В историята на естрадата детски песнички са издавали Бисер Киров, Йорданка Христова, Мими Иванова, Роси Кирилова… „Слънчеви песнички“ на Петя Буюклиева е нова крачка в тази насока. Аранжиментите са на музикантска висота далеч от „ширпотребата“, но и много достъпни.

 

Спектакълът бе посветен на приказен сюжет, в който певицата бе в ролята на Феята на слънчевите песни, а неин асистент в поддържането на детското внимание между песните бе вълшебникът Абракадабра.

 

Петя Буюклиева споделя, че този албум бил създаден като на шега. Нейна е и идеята да присъстват около 30-тина души на сцената по време на всяко изпълнение, за да има повече динамика и атрактивност, поддържащи детското внимание.

Щастлива е, че успява да създаде мост между младото поколение и певците като нея, които са вече 40 години на сцената. В заключение посочва, че до момента не е изпитвала такова вълнение.

Източник: Уикенд