май 01, 2024

Певецът Деян Неделчев – Икебаната на 60: Мечтая за гарсониера на Канарските острови

Не се притеснява от старостта и вярва, че след пет години ще е същата луда глава

https://kliuki.net/liubopitno/pevecat-deyan-nedelchev-ikebanata-na-60-mechtaya-za-garsoniera-na-kanarskite-ostrovi/217201 Kliuki.net
Певецът Деян Неделчев – Икебаната на 60: Мечтая за гарсониера на Канарските острови

Деян Неделчев, по-известен като Икебаната е един от най-ексцентричните родни изпълнители. Често хвърля в шок почитателите си с текстовете, които не само разсмиват, а и провокират хората към по-дълбоки философски размисли и страсти.

 

Занимава се с пеене от дете, а кариерата му стартира стремглаво от „Дом на моряка“ в Русе и минава далеч зад пределите на страната ни. Преобладаващата част от годината прекарва на Канарските острови, където мечтае да си купи апартамент, защото климатът и океанът там, го зареждат положително.

 

Признава, че на 60 се чувства като на 20, защото е едно голямо, пораснало дете и това се вижда навсякъде. Категорично отказва да порасне и поради тази причина изглежда младежки. Макар и да не спазва хранителен режим, винаги се храни здравословно – зеленчуци, плодове, а понякога си готви и манджи, но без никакво месо. Пие по 2 литра вода дневно, никога не е пушил или вземал наркотици, пие рядко – само по повод (1-2 чаши бяло или червено вино). Задължително ходи по 8-10 км. Пеш и прави упражнение. Спи по много – 9-10 часа.

 

Доволен е, че голяма част от парчетата си записал на италиански, испански, английски, немски и полски и умее да прави от нищо нещо. На юбилея си тази година бил в компанията на майка си, брат си и испанската му приятелка Марина, както и още неколцина близки приятели в ресторант в Русе.

Много държи на приятелите си, които не са много, но са проверени през годините.

 

Вярва в любовта и знае, че не идва, когато я искаме, а когато най-малко я очакваме. Признава, че романтичните филми му разтапят сърцето и често плаче.

Никога не е мислил с какво би се занимавал, ако не беше станал певец, тъй като винаги това е била мечтата му. Предполага, че ако все пак по някаква причина се бе разминал с музиката, щял да следва география, за да стане екскурзовод или нещо подобно.

 

Най-голямата му мечта е да се върне да живее на Канарските острови, защото това е мястото, на което се е чувствал най-добре. Там 365 дни в годината е плаж, цветя, слънце, живот, без абсолютно никакъв стрес – ставаш по къси гащи, пиеш си кафето… Мечтае си да си купи малко жилище и да се установи там. Би искал гарсониерата му да не е на морето, а в главния град на Канарите. Вярва, че ще събере пари, предвид факта, че там имотите са по-евтини от тези в България.

 

Не се притеснява от старостта и промените, които носи напредването на възрастта. Гледа на старостта като на нещо хубаво, даващо възможност да направиш преоценка на живота си. От друга страна трябва да си здрав психически и физически – да не изключва компютърът.

 

И след петилетка вижда себе си същата луда глава и неспиращ да прави песни. Не ламти за много пари, а за достатъчно, че да си плаща сметките и да заделя за песни, защото спонсори не се задават отникъде.

Източник: Уикенд