април 19, 2024

Пианист влиза в ролята на „Ергенът“ в новия сезон

https://kliuki.net/liubopitno/pianist-vliza-v-rolyata-na-ergenat-v-noviya-sezon/166623 Kliuki.net
Пианист влиза в ролята на „Ергенът“ в новия сезон

Новият главен герой ще е пълна противоположност на предходния

Повече от очевидно е, че bTV планира грандиозни изненади в новия телевизионен сезон и една от тях е свързана с шоуто „Ергенът“.

От шоуто издават, че главният герой във втория сезон ще е пълна противоположност на Виктор Стоянов. Вместо на нацепен фитнес маниак, този път телевизията е заложила на артист и пианист от световна величина – Евгени Генчев. Той от години живее зад граница и жъне успехи.

Към този момент остава загадка как bTV са успели да навият звезда на класическата музика да участва в „Ергенът“. По всяка вероятност тежката дума е имал шепотът на парите, имайки предвид факта, че Генчев е един от най-популярните млади пианисти, при това в световен мащаб.

Пианист влиза в ролята на „Ергенът“ в новия сезон

Той е свирил не само в цяла Европа, а в САЩ, Китай и Австралия. В социалните мрежи има десетки хиляди последователи. Завършил е Кралската музикална академия в Лондон, Международната пиано академия в Имола, Италия, както и училището по музика и драма Guildhall, чиито възпитаници са Юън Макгрегър и Даниъл Крейг.

Обиколил е света за крехките си 33 години, но не крие разочарованието си от факта, че е много по-популярен извън очертанията на родината си. Въпреки това не се е отказал от България и от време на време прави концерти и тук.

През миналата година направи невероятно шоу в Античния театър в родния му Пловдив, заедно с друг славянски талант, придобил световна известност – челистът Лука Шулич от „2 Chellos“. Двамата се познават от Кралската академия, но общите им проекти стартират от началото на пандемията.

Така и не става ясно как мъж с биографията на Евгени Генчев, по която няма нито едно черно петно, се е решил да влезе в „Ергенът“ си остава загадка. Запознати издават, че новият сезон няма да прилича по нищо на предишния. bTV са поставили категоричното условие в него да бъде наблегнато на романтиката, а не на скандалите. Вероятно именно поради тази причина са заложили на Евгени Генчев, който се вписва идеално в класическата концепция на добро момче.

Припомняме, че отначало мълвата носеше, че новият Ерген ще е Филип Буков. Оказва се обаче, че той не бил одобрен в САЩ, откъдето заръчали да бъде търсен по-нестандартен герой. В крайна сметка Евгени се оказал по-подходящ от Буков за любовта на 20-те ухажорки.

Междувременно стана ясно, че за разлика от Виктор Стоянов, Евгени Генчев наистина е необвързан и няма никакви съмнения в това. Той неведнъж е споделял в интервюта, че приятелките останали в миналото му, тъй като професията му се оказала голяма пречка за създаването на сериозна връзка.

Пианото е неговата първа любов и приоритет и всяка от жените, с които е бил ревнувала от него.

Влюбил се в този музикален инструмент още в невръстна детска възраст, когато слушал репетициите на техен семеен приятел. По време на почивките му, Евгени Генчев се опитвал да свири на него. Един ден повторил по слух репетираните от музиканта произведения и това поставило начало на сериозните му занимания.

След като завършва Музикалното училище в Пловдив, бива приет в Кралската академия с пълна стипендия. Писмото, с което го уведомявали за това пристигнало малко преди Коледа и поради тази причина той го приел като неговия коледен подарък. Не крие, че амбициите му винаги са били насочени извън пределите на страната ни. Причината за това е, че никога не е бил част от обществото на популярните столични музиканти, държащи своеобразен монопол върху родните сцени. Затова заминал за Лондон, където според думите му има място за всички.

След като повече от 10 години живее там, решава да се премести в Будапеща, където според него културите на Изтока и Запада се съчетават добре.

Освен, че е виртуоз в изпълненията на големи световни творци, Евгени композира и свои творби. Изявява се като актьор и музикален педагог.

При все, че живее от доста време зад граница, България продължава да му липсва. Когато много му домъчнее, си запява „Облаче, ле бяло“

Миналата седмица Генчев отбеляза в социалните мрежи, че е в България, така че нищо чудно пътуването му дотук да е било свързано с предстоящото му участие в „Ергенът“.

Източник: Уикенд