май 10, 2024

По-малко хиалурон в лицето? Derma-Act има решение - ново поколение биостимулиращи филъри

https://kliuki.net/liubopitno/po-malko-hialuron-v-liceto-derma-act-ima-reshenie-novo-pokolenie-biostimulirashti-filari-3/210151 Kliuki.net
По-малко хиалурон в лицето? Derma-Act има решение - ново поколение биостимулиращи филъри

Sculptra, HArmonyCa и Radiesse са прекрасна алтернатива на класическите инжекции - те стимулират производството на колаген и така по естествен начин кожата сама се регенерира от вътре навън.

 Бумът на естетичните процедури издигна хиалурона на пиедестал и вече почти всяка дама прибягва до моделиране, запълване, изграждане и лифтиране на лицето посредством инжекции. За жалост, наред с прекрасните резултати, с напредване на възрастта мнозина пациенти установяват, че по-честото и грешно поставяне, по-големите количества, съчетани с неправилна концентрация на обемите, вместо да подмладят, правят овалите тежки, а общият вид неестествен. По този повод в интернет пространството дори се роди нов термин - filler fatigue, който обрисува предозирането с такъв тип продукти. Има ли как обаче да избягаме от добре познатите, класически филъри, особено на прага на зрелостта?

 

“За щастие вече съществуват процедури, които да ни помогнат да намалим хиалуроновите филъри”, разказва дерматологът на Derma-Act д-р Стиляна Трендафилова в подкаста Aesthetic Brains на колежката си д-р Мария Хаджийска. “Те не могат да бъдат изключени, защото нищо друго не създава тази тъканна опора, която дават класическите хиалуронови филъри. Но вече имаме други процедури, наречени биостимулация, които подпомагат образуването на колаген, и когато са в комбинация с филърите правят едно цялостно освежаване на лицето, защото онова, което търсим, е комплексния подход”, разказва д-р Трендафилова.

 

Така желаната от всички биостимулация се постига посредством т.нар. инжекционни нехиалуронови филъри. В клиники Derma-Act пациентите могат да избират измежду лидерите в тази област - Sculptra, HArmonyCa и Radiesse.

 

За ползите и предимствата им в естетичната рутина днес потърсихме д-р Присадашка.

 

“Инжекционните нехиалуронови филъри са ново поколение продукти, които осигуряват уплътняване на кожата, дълготрайна корекция на бръчки и възстановяване на обема. Те помагат за скулптуриране и контуриране на лицето, възвръщането на младежката му V-образна форма и запазването на естествения му вид. Могат да се прилагат още в зоната на шията, ръцете, деколтето, гърдите, корема”, уточнява дерматологът на клиникаDerma-Act Infinity.

 

По думите й, основната им съставка, калциевият хидроксиапатит, е компонент на костите, зъбите и други тъкани, което ги прави напълно биосъвместими с отложено във времето бавно освобождаване, активиране на колагеногенезата и подобряване на качеството на кожата. Те са отлична алтернатива на лифтинг терапиите с мезоконци , благодарение на своето продължително действие (повече от 24 месеца) и минимален възстановителен период.

 

В клиники Derma-Act лекарите работят с три бранда нехиалуронови биостимулатори, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента.

 

По-малко хиалурон в лицето? Derma-Act има решение - ново поколение биостимулиращи филъри

Sculptra е изключително мощен колагенен стимулатор, активиращ наличния в кожата колаген, като позволява на тъканите да се възобновят по естествен начин. В България едни от най-красивите лица от модата, киното, и социалните мрежи поверяват лицата си на дерматолозите от Derma-Act за да ограничат щетите на времето с тази процедура. Фешън блогърът Ралица Методиева, позната на инстаграм аудиторията като raia_mett е сред най-големите почитателки на Sculptra, защото той е инжекционен нехиалуронов филър, който се използва за възстановяване на най-проблемните дамски зони - плътността на средните до дълбоки линии на лицето – тези в областта около устните, марионетните линии (линиите от ъглите на устата надолу към челюстната линия), назолабиалните гънки (линиите от носа до ъглите на устата) и бръчките по брадичката и други хлътнали области като бузите и слепоочията.

По-малко хиалурон в лицето? Derma-Act има решение - ново поколение биостимулиращи филъри - Снимка 2

 

HArmonyCA пък е хибриден филър, който  съдържа две активни съставки: калциев хидроксиапатит (Ca) и хиалуронова киселина (HA). Частиците хиалуронова киселина действат дълбоко в кожата, и осигуряват незабавен лифтинг ефект. Тъй като гелът бавно изчезва с течение на времето, на негово място се изгражда здрава и плътна колагенова мрежа за постепенен, дълготраен лифтинг от калциев хидроксиапатит.

 

Radiesse пък е хибриден филър, който също съдържа двете активни съставки: калциев хидроксиапатит (Ca) и хиалуронова киселина (HA). Използва се за корекция на дълбоки бръчки и възстановяване на изгубените обеми, разясняват дерматолозите на клиники Derma-Act и приканват пациентите винаги да залагат на цялостния подход към извайването на красиво, младо и свежо лице, комбинирайки новото поколение биостимулатори с апаратни процедури и класически хиалуронови филъри.