април 28, 2024

Prodavalnik вбеси потребителите с новото си име OLX

https://kliuki.net/liubopitno/prodavalnik-vbesi-potrebitelite-s-novoto-si-ime-olx/143240 Kliuki.net
Prodavalnik вбеси потребителите с новото си име OLX

Prodavalnik вече е OLX.bg и обеща това да не се отрази на потребителите, но те са на друго мнение

[caption id="attachment_66828" align="alignleft" width="300"]Prodavalnik или OLX Prodavalnik или OLX[/caption]

Prodavalnik.com вече се казва OLX.bg, а рекламата на новия бранд върви повече от седмица по телевизията. Собствениците уверяват, че това няма да се отрази по никакъв начин на сайта, нито ще затруднява потребителите. Те обаче са на друго мнение, видя Kliuki.net.

Но преди това:

Защо се наложи новото име?

Припомняме, че през 2010 година Prodavalnik бе продаден на Allegro Group, които са част от медийния гигант Naspers, с общо 107 подобни сайта.

Наскоро от компанията решиха да обединят всичките си сайтове под един бранд – OLX. В това чисто влиза и българският Prodavalnik. Изпълнителният директор на OLX за България Спас Сливков увери потребителите на сайта, че няма да има изменения във функционалността му, нито пък ще стане платен.

OLX… OMV… BMW?!

За всички е ясно, че промяната на името е спусната „отгоре“, но потребителите са единодушни, че това е безумие. Да заличиш бранд като Prodavalnik, който е станал пример за платформа за пазаруване, е равностойно на самоубийство, коментират в мрежата.

[caption id="attachment_66830" align="alignright" width="271"]Prodavalnik Само част от гневните коментари срещу Prodavalnik/OLX.bg[/caption]

В действителност, потребителите бяха свикнали толкова много с Prodavalnik, че името му стана нарицателно като Памерс или Ксерокс. А OLX за българския потребител не означава нищо и по-скоро им звучи като марка автомобил или крайпътна бензиностанция.

Бъгове

Освен това, в интернет се оплакват от Prodavalnik, пардон – OLX.bg. Според тях той често дава грешки, а търсачката постоянно се бъгва. Но докато тези неща са поправими, домейнът няма да се върне към добре познатото ни Prodavalnik.

И докато потребителите се вайкат за новото име OLX.bg, конкуренцията при сайтовете за безплатни обяви пирува. Според запознати се забелязва съществен отлив от търсения в Prodavalnik, за сметка на други сайтове с по-лесно различим домейн.

Дали е така, Kliuki.net не може да твърди категорично. Едно е сигурно – Prodavalnik успя да вбеси потребителите си и над 90% от коментарите в нета са гневни и негативни.

А на вас кое ви харесва повече - Prodavalnik или Olx.bg?