април 27, 2024

Радиана Божикова измества Натали Трифонова

Очевидно е успяла да спечели доверието на медията

https://kliuki.net/liubopitno/radiana-bozhikova-izmestva-natali-trifonova/207834 Kliuki.net
Радиана Божикова измества Натали Трифонова

Никой не подозираше, че Натали Трифонова може да си намери майстора в лицето на скромна репортерка, която да я измести.

 

В момента тя е водеща по заместване на „Тази събота и неделя“, но от есента ще пусне авторско предаване, което ще измести светското „Култ“ от програмата на медията.

 

Името на новото шоу е „Би Ти Ви разказва“ и ще се излъчва всеки неделен ден от 16 ч., а продължителността му ще е половин час. То ще се конкурира за зрители с рубриката на Галя Щърбева „Да хванеш гората“ по Нова тв. Основната тема, залегнала и в двата проекта, са човешките истории.

 

Докато обаче фокусът на Щърбева е насочен към младите и успешни хора, загърбили големия град и насочили се към селата, то този на Радиана пада върху културата, малцинствата, традициите, обичаите, равенството между половете, личните каузи, постиженията и редките професии в слабо познатите места на страната ни, като понякога фокусът ще бъде изместван извън пределите на България.

 

Радиана Божикова измества Натали Трифонова

След като проектите на Радиана Божикова се разрастват до собствено предаване, очевидно е успяла да спечели доверието на медията. Това се случва след 6 международни и 3 български отличия, които Божикова получи за документалния си филм „Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания“.

 

Всички се питат какво ще се случи с предаването на Натали Трифонова, след като половината от часовия му пояс ще бъде зает от „Би Ти Ви разказва“. На практика това означава или че „Култ“ ще бъде орязано с половин час, или пък ще му се търси ново място в програмната схема. Третият вариант е то да бъде спряно, но това е малко вероятно предвид симпатиите на телевизията към Натали Трифонова и авторката на шоуто Петя Дикова, която го лансира преди години.

 

Първият епизод на „Би Ти Ви разказва“ ще бъде излъчен на 10 септември и е посветен на бесленските булки – сватбен ритуал с къна и рисувана гелина, както и за промените в живота на жената в селото след брака.

Източник: Уикенд