април 27, 2024

Ракът стопи Маргарита Михнева до 40 килограма

Колкото и парадоксално да звучи, разходите по лечението й си делят дъщеря й и бившият й съпруг Петър Михнев, с когото журналистката воюваше повече от 30 години и дори се съдеше с него за фамилното име

https://kliuki.net/liubopitno/rakat-stopi-margarita-mihneva-do-40-kilograma/218256 Kliuki.net
Ракът стопи Маргарита Михнева до 40 килограма

Само месец след тоталния нервен срив на Маргарита Михнева, поради който се наложи да бъде принудително въдворена в психиатрия точно в навечерието на Коледа, журналистката бе принудена да се бори за живота си. Михнева е била настанена в частен луксозен хоспис преди няколко седмици от дъщеря й Неда, която се върна от Швейцария, за да е близо до нея в най-трудните й дни. Хосписът е разположен в подножието на Витоша, а цената на престоя там е доста солена – над 3 000 лева месечно.

 

„Състоянието й никак не е добро. Ракът напълно е изпил силите й, има множество метастази. Маргарита вероятно кара последните си месеци, стопила се е до под 40 килограма. Няма сили дори да се храни. Не допускат никого при нея“, разказа нейна приятелка.

 

Малко преди Коледа журналистката отключи тежко психично разстройство заради агресивната химиотерапия, на която е подложена. Тя подаде доста странен сигнал до прокуратурата, че е заплашена с убийство от хора, които дори не я познават. Заради странното й поведение в София спешно пристигна дъщеря й Неда, която от години живее в Швейцария, за да я настани за лечение в психиатрия.

Маргарита бе въдворена в психиатричното отделение на столичната Александровска болница, където обикновено се настаняват най-трудните пациенти. Тя е посрещнала там Нова година, а след като състоянието й било овладяно, е преместена във ВМА. Неотдавна обаче е изписана и от там и сега е настанена в хосписа „Блокс“, славещ се като един от най-добрите. Михнева е в самостоятелна стая и за нея се грижат медицинска сестра и санитари.

 

„Дъщеря й планираше да я вземе със себе си в Швейцария, където има много добри здравно заведения. За съжаление състоянието й се влоши и е невъзможно да пътува. Настаниха я в хосписа в София“, разкрива неин близък. Парадоксално, но разходите се поемат както от щерка й Неда, така и от бившия й мъж Петър Михнев, с когото журналистката воюваше повече от 30 години и дори се съдеше с него за фамилното име.

 

Както съобщихме още миналото лято, 20 години след като пребори тежката диагноза „рак на гърдата“, популярната журналистка бе диагностицирана с рак на костите. Той е открит от лекарите при рутинна проверка през 2021 г. Последвала спешна операция, продължила часове. Били й отстранени три ребра. „Угасяваща диагноза е това, на никого не го пожелавам да я чуе. Нищо не ме болеше, отидох просто на рутинен преглед, направих си изследвания и хоп – отново се оказах онкоболна. От рака на гърдата съм имала разсейки в костите. Изрязаха ми три ребра – седмо, осмо и девето. Такава операция за първи път се правеше в България. Мислех да се оперирам в Швейцария. Шефът на дъщеря ми щеше да помогне, но казаха, че могат да ме оперират най-рано след 4 месеца което при агресивен рак е доста време. Няма да крия – много болезнена операция беше. Болеше доста силно, като излязох от упойката“, сподели миналото лято Михнева, която до последно не падаше духом.

 

Проблемите я връхлетяха отново през декември, когато при агресивни вливания за поредната химиотерапия, организмът й явно не издържал и ударил в мозъка, което отключило параноидна шизофрения. Сега близките и приятелите на Маргарита Михнева стискат палци да успее и този път да излезе победител в тежката битка, въпреки че самата тя казвала, че вече няма сили да се бори.

Източник: Уикенд