октомври 02, 2023

Съдбата се усмихна на Венелин Петков

https://kliuki.net/liubopitno/sadbata-se-usmihna-na-venelin-petkov/166312 Kliuki.net
Съдбата се усмихна на Венелин Петков

Изглежда шефското място му е в кърпа вързано

Съдбата не само намигна на Венелин Петков, а направо го дари с широката си усмивка.

Често пъти хората казват, че не можеш да избягаш от това, което ти е писано и Венелин Петков е живото доказателство за това.

След като бе изритан от Би Ти Ви, съдбата му се усмихва до такава степен, че предстои да се настани в шефско кресло. При това не в коя да е медия, а в телевизията-майка БНТ.

За щастие на представителите на ПП, Камен Воденичаров се отказа от надпреварата за мястото на сегашния генерален директор на БНТ – Емил Кошлуков. Те били толкова щастливи, че човекът на Слави Трифонов сам се отдръпнал и го оставил с пръст в уста, че нямали нищо против Венелин Петков да заеме шефското място.

По всяка вероятност именно това е и причината, поради която близкия до ПП – Асен Григоров изобщо не е подал документи за конкурса.

Най-интересното в случая е, че Венелин Петков се оказал идеалния кандидат не само за ПП и президента Румен Радев, а и за ДБ.

Поради тази причина всички смятат, че в крайна сметка генерален директор на БНТ ще стане именно той.

Всеизвестен е фактът, че за да заеме този пост, той трябва да получи гласовете на трима от членовете на медийния регулатор. Гласът на бившата му колежка Габриела Наплатанова, която отскоро е член на СЕМ, е повече от сигурен.

Информацията сочи, че навръх 24 май, Петков получил и благословията на Румен Радев. При все, че ще се изправи срещу други номинирани, Венелин отсега е сигурен, че ще заеме стола на Емил Кошлуков, тъй като вече има не само рамото на партиите, а и това на президента.

Източник: Уикенд