юли 27, 2024

Саня Борисова след режисьорския си дебют в киното: С бившия ми съпруг Ники Илиев сме много добри приятели

С филма „Никога не е просто секс“ ще се дипломира в НБУ

https://kliuki.net/liubopitno/sanya-borisova-sled-rezhisyorskiya-si-debyut-v-kinoto-s-bivshiya-mi-saprug-niki-iliev-sme-mnogo-dobri-priyateli/223599 Kliuki.net
Саня Борисова след режисьорския си дебют в киното: С бившия ми съпруг Ники Илиев сме много добри приятели

Актрисата Саня Борисова дебютира като режисьор с филма „Никога не е просто секс“, чието излъчване стартира по кината на 10 май. Вчера пък филмът бе прожектиран и на престижния фестивал в Кан, Франция.

 

Не може обаче да определи дебюта си като режисьор като сбъдната мечта и смята, че филмът е нещо естествено, което се е случило по житейския й път и допълва, че й е вторият проект като съпродуцент. Щастлива е обаче, че са успели да довършат филма въпреки огромните трудности, които имали по пътя на реализацията му.

 

Разбира се, съвсем очаквано, най-сериозните трудности били свързани с продуцирането. В този ред на мисли Саня посочва, че единствената държавна подкрепа била от страна на Община Бургас, за което е много признателна, иначе целият бюджет е набиран от рекламодатели. След като нещата потръгнали, се наложило да спрат по средата на снимачния процес, за да продължат с търсенето на пари за довършване на проекта. В крайна сметка намерили пари за заснемането, но не останали средства за постпродукцията, заради което се наложило да бъдат много гъвкави и да импровизират.

 

Втората трудност била свързана с организацията и сформирането на екип, но за щастие успяла да подбере великолепни хора, с които било удоволствие да работи и режисира. Всичко се случило сравнително бързо – от раждането на идеята за сценария до премиерата, изминала година и половина, а снимачните дни били 24.

 

Признава, че когато режисира, предпочита да не играе или поне да не е в главната роля. Преценили обаче, че във всеки филм, е по-удачно да застане с лицето си, тъй като широката публика я познава добре като актриса и това би привлякло внимание, та затова влязла в ролята на една от четирите главни женски героини – Мадлен.

 

Помощ и съвети за режисирането на филма получила от Ники Илиев, с когото преди години започнали да правят частни филми. Впоследствие той продължил със собствени кинопроекти. Определя го като най-добрият преподавател в НБУ и допълва, че част от магистратурата си по режисура, изкарала при него.

 

Днес филмът ще бъде представен от Елена Петрова и Веселин Калановски пред българска публика в Лондон, а на 10 юни ще са всички в Бургас.

Саня Борисова споделя, че вече има идея за нов филм, която й се струва много подходяща и не й липсва желание да я развие. За момента обаче не може да каже колко време ще й е необходимо и кога ще се случи това.

 

Признава, че към днешна дата Ники Илиев, е най-близкият й приятел и допълва, че с времето разбрала, че е нормално хората да правят грешки, иначе няма да се променят и развиват. След развода се почувствала малоценна, но не заради самия развод, а заради това, че давала всичко от себе си да има семейство, тъй като родителите й са разведени. Към днешна дата копнее за семейство, но не знае дали ще й се случи. Категорична е обаче, че ако срещне точния човек, е готова да се случи. Като цяло обаче предпочита да говори за личния си живот, само ако е общественополезно.

 

Поддържа физиката и духа си благодарение на йогата. Внимава и с какво се храни – от 10 години не вкусва месо и твърди, че се чувства много по-добре. Спряла консумацията на месо някак спонтанно след първия й коледен пост. Любопитно й било как ще се почувства, след като пречисти организма си, прекратявайки консумацията на всякакви продукти от животински произход. Когато постът приключил, вече не изпитвала нужда от месо и така вече цяло десетилетие.

Принос за визията й има и дерматоложката й Камелия Присадашка, която поддържа кожата й свежа.

 

Не се вижда често с родителите си и сестра си, но е щастлива, че й гостували за премиерата на филма.

Източник: Уикенд