април 20, 2024

САЩ и Китай кръстосаха шпаги и за Луната

Съперничеството между двете държави е изострено до краен предел

https://kliuki.net/liubopitno/sasht-i-kitay-krastosaha-shpagi-i-za-lunata/167343 Kliuki.net
САЩ и Китай кръстосаха шпаги и за Луната

САЩ и Китай кръстосаха шпаги и за Луната. Битката помежду им не е само за това кой ще изгради първата лунна база, а и чие ще е първото бебе, родено на естествения спътник на Земята. Феноменалното събитие трябва да се случи около 2035 г. 

Сексът в Космоса все по-упорито разпалва духовете на учени и футуролози, тъй като поради липсата на гравитация се смята за мисия невъзможна. 
Според американския астроном д-р Джон Милис, половият акт в орбита е равносилен на сношение по време на скок с парашут.

НАСА и МКС категорично отричат слуховете за секс между екипажите. Самите астронавти пък отбягват темата. Според германският астронавт Улрих Велтер, полетът на „Союз Т-7“ през 1982 г., към който се присъединява руската космонавтка Светлана Савицкая, е бил планиран така, че да се случи полов контакт.
Втората мисия, за която има съмнения, че може да е включвала интимна близост е от 1992 г. Тогава на борда на совалката Инденвър е семейната двойка Марк Лий и Ян Дейвис. Двамата сключват брак само година преди полета, който практически е меденият им месец.

Подготвяйки се за следващите експедиции на Луната и Марс, НАСА тихомълком проучва как може да се стигне до интимна близост в Космоса, разкрива канадският университет „Конкордия“ в Монреал.
До неотдавна руснаците бяха водещи в създаването на извънземно бебе, но инвазията им в Украйна буквално ги изхвърли зад борда на лунната надпревара.

Специалисти разкриват, че в Космоса либидото е по-ниско заради микрогравитацията. Безтегловността, която изпитват астронавтите, води до хормонални промени, които водят до спад в желанието за интимна близост.
Бившата съветничка по медицинските въпроси на НАСА – Саралин Марк обаче е категорична, че мъжете могат да изпитват ерекция в Космоса. В интервю за списание „Менс Хелт“ астронавтът Майкъл Милейн отбелязва през 2014 г., че при един от космическите полети е имал мощни ерекции от време на време.

Зачатието на бъдещото лунно бебе обаче изисква наличието на гравитация в бъдещата база. На луната тя е едва 17% от тази на Земята. Освен това задължително трябва да бъде преодолян факторът радиация, както и това, че в безтегловност костите стават твърде чупливи. 

Първият експеримент за раждане на лунно бебе на нидерландската компания „СпейсЛайф Ориндж“ пропадна. Той предвиждаше зачеване на дете в Космоса чрез специален ембрионален инкубатор и бременна жена да роди за пръв път извън Земята, придружена от обучен медицински екип.

Към днешна дата съперничеството между САЩ и Китай по този въпрос е изострено до краен предел. Междувременно двете държави непрестанно се замерят с обвинения – шефът на НАСА Бил Нелсън обяви пред Билд, че китайците искат да окупират Луната, а те на свой ред обвиниха САЩ, че искат да създадат космическа „НАТО“.
Източник: Уикенд 
 

САЩ и Китай кръстосаха шпаги и за Луната