май 11, 2024

Щерката на депутат от ГЕРБ стана шеф на общината в Любимец

Явно такива „дребни“ детайли не впечатляват местната общественост

https://kliuki.net/skandali/shterkata-na-deputat-ot-gerb-stana-shef-na-obshtinata-v-lyubimec/213130 Kliuki.net
Щерката на депутат от ГЕРБ стана шеф на общината в Любимец

Градът на хубавите дини Любимец,  е известен и като място на „червения“ приватизатор Николай Банев, вече трупа точки като феодална твърдина на династия „Семката“. Семейството на депутата Георги Станков – Семката, си предава властта в общинския съвет от поколение на поколение. След три мандата начело на общината Мария Станкова, явно уморена от отговорностите, благородно отстъпва мястото на дъщеря си Таня Станкова, която е шампион по преференции на изборите в Любимец.

 

Главата в тези новоизлюпени „барони“ е Георги Станков, който депутатства още от 2017 г. в редиците на ГЕРБ. По броя на преференциите, с които го избират вече 6 мандата като народен представител, му съперничи единствено доскорошната му колежка Славена Точева. Семката, също като нея, си трае в залата на парламента, но пък винаги цопва там с шампионски резултати.

 

Рекордът му е 13 655 преференции през 2021 г. Тогава - каква изненада!, като процент той получава най-много гласове в секцията, където шеф на комисията е дъщеря му.

Семката стана известен, след като цяла България видя снимките му, на които той с издути бузи духа свещи върху онази двуетажна торта за юбилея си, щедро декорирана със златна глазура, негов портрет в златна рамка, рози и 500 еврови пачки – всичко това направено от захарно тесто.

 

Щерката на депутат от ГЕРБ стана шеф на общината в Любимец

Запленения от политиката ветеринар по образование явно знае как да намести цялото си семейство във властта. Дъщеря му Таня не само грабва най-много преференции в местните избори, но е избрана и с пълно единодушие от 13-те съветници в Любимец за председателката на общинския съвет. При това не е имало друго предложение за поста, нищо че съветниците са от три партии – ГЕРБ, „Има такъв народ“ и БСП.

 

Сега Таня Станкова ще продължи семейната управленска традиция, понеже постът досега, в продължение на три мандата, винаги е заеман от майка й Мария Станкова. Госпожата най-после се оттегля и влиза дъщеря й. така Любимец се връща не в годините на соча, скача направо във феодализма. На следващите парламентарни избори нищо чудно Семката да отстъпи мястото си в парламента и дъщеря му да се окаже там с някой рекорд по преференции, както повелява фамилната традиция. Рокадата майка-дъщеря може да се разглежда и като опит да се намери подходящо работно място за малката Семка.

 

През 2019-2022 г. въпросната Таня Станкова е била съдия по вписванията в районния съд в Харманли. При това, в разрез със закона, тя се подвизавала в две фирми, но явно си е мислела, че е „под прикритие“, понеже там е била с фамилията Кацарова. След проверка на Инспектората на Министерството на правосъдието е уволнена дисциплинарно през май 2022 г. заради този конфликт на интереси. Върховният административен съд, където тя обжалва уволнението си, го потвърждава.

 

Явно такива „дребни“ детайли в Любимец не впечатляват местната общественост, защото дъщерята на Семката не само влиза в общината, но и става неин шеф. Такова нещо може да се случи наистина само в Любимец.

Източник: Уикенд