май 23, 2024

Синът на Славчо Пеев предполага, че е бил покосен от инфаркт

Опечаленият Петър издава, че пиел антибиотици, но се държал

https://kliuki.net/liubopitno/sinat-na-slavcho-peev-predpolaga-che-e-bil-pokosen-ot-infarkt/219060 Kliuki.net
Синът на Славчо Пеев предполага, че е бил покосен от инфаркт

В дните преди да напусне този свят, Славчо Пеев е бил на антибиотици, разкрива синът му Петър. 85-годишният актьор приемал силните медикаменти заради неразположение, причинено от вирус. Опечаленият наследник разкрива, че въпреки вируса, баща му се държал до последно. Именно Петър бил човекът, открил го бездиханен в леглото му в сутрешните часове на 27 февруари.

 

Той споделя, че родителят му имал от години навика да му звъни всяка сутрин, след като се събуди, но във вторник не се обадил, което много го притеснило. След неколкократните опити да се свърже с него, отишли в жилището му с големия му син и го намерили издъхнал. Предполага, че е получил сърдечен удар.

 

Поклонението пред тленните му останки бе на 29 февруари в сатиричния театър, след което тялото му бе предадено за кремация. Синът му възнамерява да положи урната му с праха в парцела „Алея на творците“ на Централните софийски гробища.

Първият инфаркт покоси Славчо през есента на 2018 г. Тогава сърдечният удар го сполетя от преумора и вълнение на 17 октомври в Дупнишкия театър – на предпремиера на спектакъла „Като човешки глас“. Малко след това актьорът споделя, че напрежението си е казало думата и е било страшно. Изведнъж му станало много лошо и веднага го хоспитализирали. В лечебното заведение казали, че е направил съсирек. През 2019 г. той отново се лекуваше под медицински надзор, но този път причината бе бронхопневмония.

 

През миналата година Пеев получи правото да ползва личен асистент като тази длъжност бе заета от сина му. Той подчерта, че е минал ТЕЛК и му се полага помощ, можело да бъде обгрижван и от чужд човек, но предпочел да е близък. Признава, че закъсал фатално със здравето след прекарания коронавирус, който го ударил в краката и го превърнал в трудноподвижен. През зимата актьорът не излизаше от дома си, разхождаше се само в дома си с бастунчето от стая в стая.

Източник: Уикенд