юни 13, 2024

Скандал! Христо Иванов си подаде оставката. Разпад в “Продължаваме промяната

Татко Петко поема партийното кормило, привика депутатите на тайна спявка

https://kliuki.net/liubopitno/skandal-hristo-ivanov-si-podade-ostavkata-razpad-v-prodalzhavame-promyanata-2/224780 Kliuki.net
Скандал! Христо Иванов си подаде оставката. Разпад в “Продължаваме промяната

Председателят на “Да България” Христо Иванов единствен от политиците в дясно подаде оставка както от лидерския пост, така и от Народното събрание, поемайки върху себе си отговорността за проваля на ПП-ДБ. Оттеглянето му е първата стъпка от тоталния разпад на коалицията, прогнозираха доскорошни участници в нея.

Докато Иванов отправяше изявлението си, по същото време Петко Петков, бащата на Кирил Петков, бе събрал на секретна спявка в Ботаническата градина партийни величия на “Продължаваме промяната”.

Наш репортер видя с очите си лъскавите аудита и мерцедеси, с които депутатите отиваха на крака при Татко Петко. Дали близкият до Алексий Петров партиен функционер е развързал чувалите с кеша за да опази целостта на парламентарната група, тепърва ще стане ясно. Факт е обаче, че огромната част от парламентаристите на “Промяната” били изявили желание да напуснат бъдещата група, в знак на протест срещу Кирил Петков и Асен Василев, които буквално занулиха партията.

Резултатите, оповестени от ЦИК показаха ясно, че ако “Да България” и ДСБ ги нямаше, “Промяната” щеше да събере едва 5 процента от вота на българите и да замине в небитието още на тези избори.

Източник: crimesbg.com