September 08, 2024

Слави бута рамо на Крисия за „Евровизия“?

Едва ли младата певица би си позволила да споделя такива неща, ако нямаше сериозни шансове те наистина да се случат

https://kliuki.net/liubopitno/slavi-buta-ramo-na-krisiya-za-evroviziya/224249 Kliuki.net
Слави бута рамо на Крисия за „Евровизия“?

Изглежда гласовитата Крисия ще представи отново страната ни на „Евровизия“, но този път на основния конкурс за възрастни.

Това стана ясно от неин намек преди броени дни. За никого не е тайна, че поради липса на спонсори, България вече две години не участва в музикалния форум. Факт е обаче, че Слави Трифонов винаги е имал слабост към момичето от Разград, което взе под крилото си още преди 11 години, така че нищо чудно отново да й удари едно рамо и да я изпрати да ни представя пред Европа.

 

„Искам отново да се явя на „Евровизия“. Това ми е на преден план в главата и се надявам да покорим още върхове, главно с история и послание. Ще се радвам да сме отново заедно с Хасан и Ибрахим“, заяви Крисия преди дни пред Би Ти Ви.

В артистичните среди говорят, че младата певица едва ли би си позволила да споделя такива неща, ако нямаше сериозни шансове те наистина да се случат. През всичките 11 години, откакто за първи път блесна на конкурс за деца-певици в „Шоуто на Слави“, тя е под протекциите на Дългия. Говори се, че именно той я е уредил с двете участия в предавания на Маги Халваджиян, които момичето има зад себе си. Едното е в „Маскираният певец преди 3 години, където никой не беше сигурен, че на сцената излиза Крисия, защото носеше костюм на гъба – Гъбарко. Но хората гласуваха за образа заради пеенето на момичето и то завърши на второ място. Другото шоу е „Като две капки вода“ през 2022 г. Там, още ненавършила 18 години, изпълнителката се класира трета.

 

Преди десетилетие Слави Трифонов изпрати пеещото момиче на детския конкурс „Евровизия“ и там. заедно с пианистите Хасан и Ибрахим то завоюва второто място. Дългия открай време има слабост към този конкурс. Самият той в миналото се е пробвал два пъти да излезе на неговата сцена от името на България, но не му се получи. Никой не би се изненадал обаче, ако поеме разходите за Крисия за конкурса за възрастни, след като преди време я изпрати и на детския.

 

Шефът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков напоследък избягва да се занимава с „Евровизия“. Телевизията от години се съгласява да изпрати родни изпълнители там единствено ако имат спонсори, които да гарантират достойното им представяне пред чужденците. За последен път такъв мераклия с пари се намери през 2022 г. Това бе д-р Милен Врабевски, който представи там песен, писана от самия него, чрез своя проект „Интелиджънт мюзик проджект“. Групата не се класира добре и след това никой повече не пожела да изпрати българи на форума.

 

Слави Трифонов обаче може да разчупи неприятната тенденция. Той би могъл да включи в това и приятеля си Маги Халваджиян и заедно да подготвят достойно представяне за талантливата и харизматична Крисия. Песента й най-вероятно ще бъде написала от Евгени Димитров – Маестрото, който някога подари на момичето спечелилата второ място на детския форум „Детска планета“.

Източник: Уикенд