май 20, 2024

След дългогодишната битка, Искра Донова държи в ръце най-голямото си съкровище – синът й Йоан

Шестгодишната й борба се увенча с най-сладкия успех

https://kliuki.net/liubopitno/sled-dalgogodishnata-bitka-iskra-donova-darzhi-v-race-nay-golyamoto-si-sakrovishte-sinat-y-yoan/218392 Kliuki.net
След дългогодишната битка, Искра Донова държи в ръце най-голямото си съкровище – синът й Йоан

След 6-годишна борба, актрисата Искра Донова вече е горда майка на момченце. През това време тя премина през палитра от емоции, чийто връх е любовта от пръв поглед, връхлетяла я на 7 февруари, когато на бял свят се появи дълго чаканата й рожба – Йоан.

Тя сподели, че в този момент всичко затихнало, за да запечата най-красивия и дълго чакан миг.

Със съпруга й Жеко, са заедно отдавна, но най-съкровената им мечта се сбъднала след ин витро процедура в съседна Турция.

 

В продължение на цяла година събирали яйцеклетки и ембриони, за да може да ги замразят, защото вече не е на 23 години и си давали сметка колко ще е трудно. Наясно са, че ако искат втора рожба, ще трябва да преминат през същите тези процедури.

 

Именно заетостта й в сериала „Братя“ по време на пътуванията й до клиниката в Истанбул, й помогнали да не се вглъбява толкоз в процеса и да не задълбочава очаквания и тревоги. Инжекциите, които трябвало да слага, ги поставяла между снимките на снимачната площадка на сериала. След като лекарят й казал да са готови, Искра се подложила на ин витро процедура. Направила си тест за бременност доста рано и втората черта, показваща положителния резултат била бледа. След като на следващия ден повторила теста, чертата била още по-наситена.

 

Не казала обаче на съпруга си, тъй като искала да е напълно сигурна. Затова, за да е напълно сигурна, си направила и кръвен тест, резултатът от който разбира се, много я зарадвал. Веднага побързала обаче да овладее емоцията си, давайки си сметка, че първите седмици са много рискови. След време, когато със съпруга й отишли на преглед и чули сърдечния ритъм на рожбата си, се отдали изцяло на вълнението от щастие.

 

Първите три месеца от бременността си, Искра не се чувствала никак добре заради обичайните неразположения. Гадело й се от всичко, дори и от вода. Успявала са приема безпроблемно единствено тестени храни. След третия месец вече се чувствала по-добре и подновила тренировките си във фитнеса. Въпреки движението, по време на бременността наддала цели 19 кг.

 

Заради лекарска препоръка, рожбата й се появила на бял свят със секцио. Йоан се родил с тегло 3.600 кг. и височина 50 см. С мъжа й не си доспиват, но са щастливи от причината за безсънието им. Детето носи името на бащата на Искра – известният фотограф Иван Донов. Дълго време се колебали дали да го запишат Йоан и в крайна сметка Искра взела решението минути, след като видяла сина си.

Източник: Уикенд