април 27, 2024

София Бобчева: Не планираме сватба, нито пък второ дете за момента

Има още 2 кг. за сваляне, докато влезе във форма след раждането

https://kliuki.net/liubopitno/sofiya-bobcheva-ne-planirame-svatba-nito-pak-vtoro-dete-za-momenta/209998 Kliuki.net
София Бобчева: Не планираме сватба, нито пък второ дете за момента

След като в края на 2022 г. чаровната 38-годишна актриса София Бобчева стана родител,  това лято прекъсна майчинството си, за да вземе участие в постановката „Хага“ на режисьора Галин Стоев. Именно със спектакъла, осъждащ Путин и антуража му за войната в Украйна, бе открит новият театрален сезон на първата ни сцена.

 

Не крие, че е имала сценична треска преди спектакъла, тъй като първото показване пред публика след майчинството й се сторило страшно. Отбелязва, че трябвало да стои неподвижно, без да мърда, а в същото време краката й треперели неконтролируемо. На следващото представление пък димът на сцената я разкашлял и едва се успокоила.

 

Премислила само ден, преди да приеме офертата да участва в „Хага“, защото много харесва режисьора Галин Стоев. Не разбира обаче защо някои хора коментират като нещо лошо увеличението на заплатите в Народния театър, предвид, че понякога актьорите работят почти денонощно и допълва, че при репетициите на „Хага“ нямали почивен ден.

 

Има още 2 кг. за сваляне, докато влезе във форма след раждането на дъщеря й. По време на бременността качила 22 кг., а до момента е успяла да се сбогува с 20 от тях. Докато репетирала за спектакъла, грижите за малката Стефани-Ирини били поверени на таткото. Родителите й също им помагат в грижите за малката.

 

Винаги е искала да играе в представление на Александър Морфов, но до момента не е имала този шанс. В никакъв случай обаче не иска да влиза в разправиите с дисциплинарното му уволнение от Народния театър. Убедена е, че ако учителят й Стефан Данаилов беше жив, щеше да се ядоса за конфликтите, вихрещи се в храма на Мелпомена и нямало да му бъде никак приятно. Категорична е, че напрежението и скандалите не бива да надделяват над изкуството, тъй като водещо трябва да е това, което се показва на сцената, а не задкулисието.

 

София Бобчева: Не планираме сватба, нито пък второ дете за момента

 

Към днешна дата най-голям приоритет в живота е дъщеря й, всичко останало е след нея, но отбелязва, че лошото е, че е все така разсеяна, каквато била и преди да роди. Скоро ще поднови и шофьорския си курс, тъй като смята за кошмарно майка на дете да зависи от други хора да я возят напред-назад. Получила този курс като подарък преди ковид пандемията.

 

Бащата на дъщеря й е готвач и през лятото работи в заведение на Черноморието, а през останалото време – в София. Запознали се именно на крайбрежието, където й се случват прекрасни неща и едно от тях е именно той.

 

На този етап не планират сватба, нито пък второ дете, основното им занимание е да отгледат Стефани-Ирини.

Източник: Уикенд