април 23, 2024

Стефан Данаилов не си представял света без него

Страхувал се от смъртта

https://kliuki.net/liubopitno/stefan-danailov-ne-si-predstavyal-sveta-bez-nego-2/198059 Kliuki.net
Стефан Данаилов не си представял света без него

В новата си книга журналистът Георги Тошев публикува за пръв път снимки от личния архив на родния любимец Стефан Данаилов – Ламбо.

 

Те му били завещани лично от него в последните му дни в болницата с думите: „Може да ти послужат за нещо“. И с надеждата да бъде написана още една книга, след като вече го няма…

 

Тази доверителност между Ламбо и Георги Тошев достигна своя връх по време на съвместната им работа върху автобиографията на Ламбо, която излезе през 2017 г. с името „Романът на моя живот“. Новоизлязлата, посветена на 80 години от рождението му се казва „Игра на живот“.

 

Защо ли? Защото прослушвайки записите от разговорите им, журналистът откроява три думи повтаряни най-често от Стефан Данаилов и те са любов, живот и игра.

„Страх ме е от смъртта! Винаги съм обичал живота! Старостта ме изненада, но болестта ме извади от живота. Постави ме на колене. Аз съм егоист и не мога да си представя света без мен“, изповядва се актьорът, за чиято биография като актьор, преподавател и човек едва ли някога ще бъде изказано всичко.

Източник: Уикенд

Стефан Данаилов не си представял света без него