май 03, 2024

Този вид секс може да е вреден и опасен, не го правете 18+

Психотерапевт обясни, че в някои ситуации е по-добре да спите сами

https://kliuki.net/liubopitno/tozi-vid-seks-mozhe-da-e-vreden-i-opasen-ne-go-pravete-18/212280 Kliuki.net
Този вид секс може да е вреден и опасен, не го правете 18+

Много хора считат, че сексът представлява изключително полезна активност сам по себе си, като наистина се явява като полезна добавка за организма.

Други вярват, че дългият период без секс може да доведе до физически и хормонални промени в тялото, които могат да се проявят чрез различни симптоми.

Разбира се, съществува и становището, че липсата на редовно сексуално желание може да бъде индикатор за сериозни проблеми.

Идеологията на сексуалното поведение през 21 век обаче обхваща разнообразни мнения и твърдения.

Този вид секс може да е вреден и опасен, не го правете 18+

Психоложката обяснява в какви ситуации може да бъде препоръчително да се въздържите от секс. Според нея, ако сексът се упражнява без чувства и емоции, последиците могат да бъдат негативни, и може да бъде дори мъчителен опитът.

Тя смята, че сексът без чувства може да бъде по-болезнен и да нанесе психологически травми. Също така подчертава, че това не е просто въпрос на физиология и хормони, а и на духовно и умствено взаимодействие. Сексът без емоции и смисъл може да бъде развие психологическа травма.

Този вид секс може да е вреден и опасен, не го правете 18+ - Снимка 2

Психоложката Татяна Салвони споделя и мнението, че въздържанието от секс може да има положителни въздействия върху умствените способности. Тя смята, че това може да подобри концентрацията и да спомогне за разнообразно развитие на уменията. Тази теория се основава на предположението, че енергията в тялото и душата не се разхищава напразно, а се насочва към градивни процеси и вътрешен растеж.

Източник: blitz.bg