май 05, 2024

Умишлено ли е? Пожар изпепели „1300 години България“ (СНИМКА)

Пожар унищожи мистериозната гора 1300 години България

https://kliuki.net/liubopitno/umishleno-li-e-pozhar-izpepeli-1300-godini-balgariya-snimka/209870 Kliuki.net
Умишлено ли е? Пожар изпепели „1300 години България“ (СНИМКА)

Голям пожар изпепели боровете, изобразяващи надпис 1300 по случай същата годишнина от съществуването на България. Снимки показват огромната трагедия, която обезобрази парка над град Бяла в събота.

 

Смята се, че мистериозната борова гора е засадена по времето на соца с идеята да покаже величието на нашата страна. Множество въпросителни пронизаха обществото преди години. Въпроси дали са изсечени дърветата до надписа остават и до днес неразгадани. Истината е, че надписът може би бе най-внушителната чисто природна статуя по случай „1300 години България“. Гората носеше капка гордост за всеки българин.

 

Умишлено ли е? Пожар изпепели „1300 години България“ (СНИМКА)

Не закъсняха коментарите и предположенията, че всъщност става дума за умишлен палеж с оглед мястото. Липсват и много възможности за човешки достъп и небрежност, които да предизвикат пожар. Хиляди са коментарите под разпространяващите се ужасяващи снимки на погубения надпис. Голяма част гласят, че изгорелите борове всъщност показват загубените символи като история, държавност и народ. Според голяма част от коментарите останките след пожара са положението в нашата държава. Много хора заподозряха, че на мястото на дърветата на пролет ще видим фотоволтаици или нещо подобно. Не са малко и призивите за залесяване на загубените дървета и то по най-бързия начин. Не липсваха и коментари за направеното през соца, което в наши дни единствено се унищожава. 

Източник: meteobalkans.com