април 27, 2024

УЖАС: Нов локдаун – заключват България след вота на 29 октомври!

https://kliuki.net/liubopitno/uzhas-nov-lokdaun-zaklyuchvat-balgariya-sled-vota-na-29-oktomvri-4/211070 Kliuki.net
УЖАС: Нов локдаун – заключват България след вота на 29 октомври!

Нов локдаун се задава тази есен не само в България, но и в цяла Европа. Очакванията за повишена заболеваемост от Covid-19 били съпътствани от прогнози за серия от терористични актове в големите европейски градове. Според експерти по сигурността е много вероятно вълна от терор да залее Европа като следствие от израело-палестинския конфликт.

УЖАС: Нов локдаун – заключват България след вота на 29 октомври!

Това ни чака след вота на 29 октомври

В българските служби за сигурност имали готовност за засилени мерки около изборите, като те ще продължат чак до 6 ноември поради очакваните на много места балотажи. Особено старателно ще бъдат охранявани по-големите обекти, свързани с изборите  – столични училища, в които се гласува, както и тези в Бургас заради опасенията от атаки, пише „Галерия“, като се позова на източници в политическите среди.

Имало и предположения, че ковид инфекциите ще растат лавинообразно. До момента няма изразена на национално ниво тревога от епидемия, но се готви онлайн обучение за децата, смята нашият източник.

Учителите вече били свикнали от предишното затваряне, а за родителите оставал проблемът кой ще наглежда учениците, докато се обучават в домашни условия. Засега директорите на училища не възразявали срещу такъв вариант, но все пак има повече от месец до планираната му реализация и може да си променят мнението.

В европейските институции тази идея имала предостатъчно поддръжници, защото само затворени хората могат да бъдат опазени и от заразата, и от тероризъм.

Но наред с поддръжниците имало и противници на идеята, според които ново затваряне може да доведе до протести, което силно ще усложни опазването на сигурността, особено в големите градове.

Затова проблемът не бил поставен на сериозно, а негласно имало договорка да не се вдига шум по темата, докато не минат изборите на 29 октомври.

След това обаче щяло да има рязко покачване на заболеваемостта, което да стане мотив за новото затваряне.

Източник: narod.bg