юни 26, 2024

Веселин Маринов отложи концертите си заради траур

Йорданка напуснала този свят на 91-годишна възраст

https://kliuki.net/liubopitno/veselin-marinov-otlozhi-koncertite-si-zaradi-traur/223901 Kliuki.net
Веселин Маринов отложи концертите си заради траур

Броени дни след едно от най-позитивните преживявания на Веселин Маринов – финалът на „Като две капки вода“ на 13 май, съдбата нанесе жесток удар по певеца. Три дни след това, той изгуби майка си, която е издъхнала на 91 години в хоспис край Костенец, където бе настанена. Най-тъжното е, че бардът на българската естрада не е успял да се сбогува с нея.

 

„Скъпи почитатели на Веселин Маринов, с огромна тъга ви съобщаваме, че през изминалата нощ почина неговата майка. По тази причина се отлагат концертите му в Плевен и Габрово”. Това написаха от екипа на певеца миналия петък.

 

Както е ясно, певецът бе много близък с майка си Йорданка и баща си Стефан, който напусна този свят преди 6 години. Именно поради тази причина Маринов е настанил възрастната жена в хоспис, тъй като е била тежко болна, а и е имала проблеми със зрението и слуха. Освен това трудно ходела. Не й било лесно да напусне дома си в Полски Тръмбеш, но се съгласила, тъй като там нямало кой да я обгрижва.

 

След като проучил всички възможни старчески домове в близост до столицата, Маринов се спрял на резиденцията край Костенец, където освен добри битови условия, имало и постоянни медицински грижи, от които се нуждаела Йорданка. Певецът често ходел на свиждания в дома, а от време на време я взимал и в жилището си в София, но нямало как да я остави там за постоянно, тъй като непрекъснато е по участия, а тя не можела да се справя сама.

 

Последната среща на майка и син била преди Великден, но двамата така и не успели да се сбогуват. Не става ясно къде Маринов е избрал да погребе родителката си.

 

Припомняме, че баща му, също като майка му си отиде през пролетта, малко след Великден – през април 2018 г. Дядо Стефан бил погубен от диабет. Само ден след неговата кончина, музикантът получи нов тежък удар от съдбата – издъхна авторът на най-големите му хитове – композиторът Тончо Русев. Тогава Веселин Маринов сподели в социалните мрежи, че за него това е загуба на двама бащи. И тогава, както и сега, той отложи концерти заради траура.

 

Баща му се борел с диабета в продължение на десетилетие. Болестта била отключена от тежка катастрофа, от която едвам оцелял. Заради сериозни увреждания на гръбначния стълб бил поставен в гипсово корито, в което останал месеци наред. Последният човек, когото видял преди да си отиде от този свят, била внучка му Йоана – дъщерята на Веселин Маринов. Тогава той вече почти не можел да говори и само държал ръката й.

 

След като родният му дом в Полски Тръмбеш опустял, сантименталният певец започнал да избягва посещенията там.

„Вече няма никого в родната ми къща в Полски Тръмбеш и ме е страх да отида там. Спомените тежат – всяка вещ и растение ти говори. Много съм привързан към спокойствието на моето детство, към красивите игри. Трудно мога да опиша какво е за мен родната ми къща“, споделя музикантът.

 

Той трябваше да пее в Плевен на 20 и 21 май, но отложи концертите си за 19 и 20 юни. В Габрово пък имаше планирани срещи с публиката на 22 и 2З май, които са изместени съответно за 17 и 18 юни.

Източник: Уикенд