март 19, 2024

Владо Михайлов взе колата в „Капките“, но…

Американската му съпруга остава да живее в София, за да не го разделя с децата му

https://kliuki.net/liubopitno/vlado-mihaylov-vze-kolata-v-kapkite-no-2/203725 Kliuki.net
Владо Михайлов взе колата в „Капките“, но…

Владо Михайлов грабна победата в „Като две капки вода“ и наградата – нова кола.

 

Той обаче няма книжка и неведнъж е споделял, че предпочита да се придвижва из столичните улици с велосипед. Ако му се наложи да пътува извън града и няма кой да го вози, хваща влак или автобус. Музикантът, който стана известен покрай ролята си на Денис Топал в сериала „Братя“, а след това превзе и „Капките“, все още не е намерил време да изкара шофьорски курс.

 

Владо Михайлов взе колата в „Капките“, но…

Именно поради тази причина на финала подгласничката му Керана се пошегува, че след колата ще трябва да вземе и книжка. Колегите му редовно го подиграват, че е единственият от набор ’77, който не може да кара кола. Самият той също не пропуска да се пошегува със себе си на тази тема.

 

Актьорът е баща на три деца и непрекъснато е зает с разни проекти – свири и пее в няколко групи, играе в киното и телевизията, участва в мюзикъли, а отскоро и в драматични пиеси. Междувременно е успял да научи няколко чужди езика, но все не му остава време да усвои правилника за движение по пътищата и да свикне кога се използва съединителят, кога спирачката и кога се натиска педалът за газта в автомобила.

 

Отговорността да шофира се пада на съпругата му Михаела Ненова, която е цигуларка. 

Малцина са наясно с факта, че Владо за малко да се размине с кариерата си на сцена. Преди години сериозно мислел да емигрира в САЩ, дори бил женен за американка и след студентска бригада се прибрал у дома заедно с нея.

 

Той никога не е бил нито в музикалната, нито в театралната академия, макар цял живот да си изкарва хляба като актьор и музикант. От първата си съпруга има две деца – момче Живко и момиче – Мая. Не след дълго идва и разводът с майката на децата му, но тя така и не се връща обратно в Америка. Запазва добри отношения с Владо и остава да живее в София, давайки възможност на децата да не прекъсват връзката с баща си. Михайлов неведнъж е споделял, че за разлика от повечето разведени, той няма график за срещи с децата си и се вижда с тях по всяко време. 

 

Преди 12 години вдига сватба с Михаела, която е майка на третото му дете – Велизар. Той не пропуска случай да отбележи колко е благодарен на половинката си за подкрепата, която му е оказала през годините. Той дори посвети наградата си на съпругата и майка си. На следващия ден след спечелването на наградата в „Капките“, Михайлов е имал годишнина от сватбата с Михаела, а майка му била рожденичка.

 

В шоуто той се представи като истински професионалист, който с всяко следващо излизане на сцената печели все повече фенове. Победата му дойде благодарение на неистовите усили, положени не само за образите в „Капките“, а и от целия му опит на сцената.

Източник: Уикенд