март 03, 2024

Водещият на „Преди обед“ Петър Дочев забогатял от търговия с акции по време на пандемията

Петър планирал да замине за Щатите по работа точно преди да го одобрят за водещ на „Преди обед“

https://kliuki.net/liubopitno/vodeshtiyat-na-predi-obed-petar-dochev-zabogatyal-ot-targoviya-s-akcii-po-vreme-na-pandemiyata/211315 Kliuki.net
Водещият на „Преди обед“ Петър Дочев забогатял от търговия с акции по време на пандемията

Оказва се, че актьорът Петър Дочев, който зае овакантеното от Сашо Кадиев място в предаването „Преди обед“ по bTV, многократно се е замислял да емигрира.

 

Признава, че гледа навън, но на практика не прави нищо по въпроса. Новоизлюпеният водещ обожава пътуванията и е посетил много държави, в това число и по-далечни като Аржентина и Бразилия. Колкото и положителни емоции да му носят тези воаяжи обаче, засега предпочита да се завръща в родината си.

 

Точно преди да го одобрят за работата в bTV,  Петър планира да замине за САЩ по работа. Очертава се да стои там около 6-7 месеца. „Беше свързано с мой дългогодишен проект. Когато му дойде времето, ще разкажа повече за него”, обяснява актьорът. В крайна сметка той решава да започне в „Преди обед”, защото това е голяма възможност за него да стане по-популярно и разпознаваемо лице.

 

Отначало Дочев си помислил, че го канят за водещ на рубрика. Явява се на предварителен кастинг и не може да повярва, че са го одобрили за мястото на Сашо Кадиев. Петър казва, че все още се опитва да свикне с новата си роля, но се надява скоро да се отпусне и да скъси дистанцията със зрителите.

 

„Чрез актьорството мога да се скрия зад чужди думи, зад образ. Тук трябва да се разголя и да съм максимално честен в изказа и мислите си. В телевизията ми е най-некомфортно, но аз обичам предизвикателствата”, споделя водещият за работата си в „Преди обед".

 

Дочев започва да се занимава с актьорско майсторство съвсем случайно. Като ученик се увлича по девойка, която пее в хор. Записва се на пеене само за да я впечатли. Впоследствие с приятелите му правят аматьорски театър, а учителките му по музика го свързват с поета и режисьор Симеон Димитров. Покрай срещите си с него Петър взима категоричното решение, че иска да учи в НАТФИЗ. Родителите му го подкрепят, а в академията го приемат от раз.

 

По време на първата година от следването си Дочев преживява тежка криза. Негови познати му предлагат да се захване със страничен бизнес и той започва да се разсейва, да неглижира обучението си. Тогава проф. Атанас Атанасов му оставя оценка тройка и го съветва в скоро време да реши дали иска наистина да се занимава с тази професия.

„За щастие, не се отказах и се видяхме през септември. Най-ценната ми година в НАТФИЗ беше втората. Тогава се запознах и с моя ментор Тодор Димитров. Бяха го поканили за асистент. Завърза се приятелство помежду ни, което продължава и до днес”, връща лентата на спомените актьорът.

 

Петър винаги е имал нюх за бизнес дела, макар че основната му работа е с артистична насоченост. В разгара на пандемията той инвестира в акции, които по това време са обезценени, но само след 6 месеца стойността им скача драстично

„Излязох от пазара и си осигурих средства за няколко години напред, за да съм спокоен и да не приемам предложения на всяка цена”, доволен е заместникът на Сашо Кадиев. Той не уточнява сумата, но най-вероятно става въпрос за над 100 000 евро.

 

Преди известно време новият екранен партньор на Деси Стоянова се освобождава от егото си. Казва, че сега не е суетен и не се чуди непрекъснато как изглежда отстрани. Въпреки скромността му обаче мнозина го определят като новия секс символ. За този образ допринасят и еротичните му снимки с колежката му Койна Русева от миналата есен.

 

Тогава Петър и 53-годишната актриса стават рекламни лица на моден бранд, а идеята за разкрепостената фотосесия е на създателя на дрехите Едис Пала. „Моята муза е Койна Русева. Ако трябва с три думи да я опиша, те ще са: интелект, провокация, сила", коментира младият дизайнер.

Всъщност ролята на Дочев в кампанията следва да е само поддържаща. Акцентът би трябвало да пада върху колежката му, но случва обратното.

 

Що се отнася до любовния живот на артиста, той не крие, че е обвързан с Ирмена Чичикова, която е с 8 години по-възрастна от него, но това не пречи на отношенията им. Чаровната брюнетка е известна с участията си във филмите „Вездесъщият”, „Виктория, „Доза щастие”, както и в много театрални постановки. Именно на сцената се запознава с Петър – участват заедно в представлението „Дъх“.

„Тодор Димитров ни е режисьор. Година по-рано той ни запозна на прозорците пред НАТФИЗ, а сега си имаме спектакъл тримата”, разказва Дочев. И допълва, че с любимата му си дават свобода, не са обсебващи. Смята, че това е много важно за една пълноценна връзка.

 

Говори се, че Дочев е ухажвал хубавата актриса цели две години, докато я спечели. Преди това тя е имала 13-годишна връзка със Стефан Щерев, който води сутрешното предаване по БНТ „100% будни”. Според слуховете Петър е отмъкнал Ирмена под носа на колегата си, но младият актьор се кълне, че няма общо с раздялата им.

 

Водещият на „Преди обед“ Петър Дочев забогатял от търговия с акции по време на пандемията

 

Стефан не крие, че все още изпитва симпатии към бившата си приятелка, макар че отдавна не са заедно. Последната им обща публична изява е отпреди две години в предаването „Черешката на тортата“. Водещият на „100% будни“ казва, че уважава някогашната си любима, но с романтичните им отношения е свършено.

 

Ирмена и Петър обичат да пътуват заедно по света и у нас, но понякога го правят и отделно, защото се стремят да си дават свобода. „По-често пътувам сам, а понякога и с непознати хора. Ако не мога да пътувам физически, го правя мисловно. Когато бях в Ню Йорк, първите няколко дни прекарах с приятел. Той беше удивен как в Манхатън знаех какво къде се намира. Дадох си сметка, че съм прочел 4-5 романа и винаги съм отварял интернет да си визуализирам обстановката”, разказвал е Дочев.

 

Най-силното му преживяване е на водопада Игуасу, който успява да види и от аржентинската, и от бразилската страна. Тогава очите му се просълзяват пред мощта на природата. Актьорът вярва, че точно заради такива моменти си заслужава да се пътува по-често и да се опознава светът.

Източник: Уикенд