май 02, 2024

Йоанна Темелкова за съпруга си Мартин Гяуров: Никой от колегите му не го потърси и не се поинтересува как е

Към днешна дата мечтата им е да са отново заедно на сцена

https://kliuki.net/liubopitno/yoanna-temelkova-za-sapruga-si-martin-gyaurov-nikoy-ot-kolegite-mu-ne-go-potarsi-i-ne-se-pointeresuva-kak-e/214145 Kliuki.net
Йоанна Темелкова за съпруга си Мартин Гяуров: Никой от колегите му не го потърси и не се поинтересува как е

Тихо и без да вдига излишен шум, актьорът Мартин Гяуров напусна Сатиричния театър.

Причината за това е, че внукът на оперния бас Николай Гяуров изобщо не се чувствал в свои води в комедийната трупа, прегорял в работата, получил бърнаут, изпаднал в тежка депресия и едва не се пропил.

 

За част от драматичното емоционално състояние на съпруга си разказа публично в телевизионно интервю неговата съпруга – известната актриса Йоанна Темелкова. Тя не спомена Сатиричния театър, но от думите й стана ясно, че визира именно него. Йоанна не разкри и че Мартин вече е напуснал.

 

Гяуров се присъедини към комедийната трупа през 2019 г. след специална покана от страна на директора Калин Сърменов. Преди това 13 години младият талант бе част от трупата на театър „София“. Мизерните заплати в общинския театър наклониха везните преди 4 години той да вземе решение да отиде в Сатирата срещу значително по-висока заплата. Още повече, че жена му Йоанна е свободен артист и не е на трудов договор.

 

Тя също играеше в театър „София“, но доста преди съпруга си напусна трупата и се занимава с независими проекти.

Йоанна Темелкова за съпруга си Мартин Гяуров: Никой от колегите му не го потърси и не се поинтересува как е

„Мартин беше на едно място, което не беше неговото. И той много се измъчваше от това“, разкри Йоанна. И разказа през какво тежко емоционално състояние е преминал актьорът: „Той се разболя от модерната напоследък болест синдром на бърнаут. Мислех, че ще загубя Мартин. В едни такива трудни моменти не знаеш какво точно да направиш. Той започна често да излиза на бар с приятели, виждах, че страда, че не се чувства на мястото си. никога не съм имала толкова труден период… Слава на Бога, това вече е зад гърба ни“, разказва половинката му. Но най-болно й станало от факта, че никой от колегите му не го потърсил и не бил до него в този труден момент. Явно Темелкова визира колеги и от Сатирата и от театър „София“.

 

„Да, аз прегорях! Последните 5 години бяха много тежки за мен. Особено последната – преживях едни много сложни и емоционални вътрешни катаклизми, които избиха много лошо. Всъщност Йоанна беше катализаторът на всичко това“, откровено споделя пред камерата и Мартин Гяуров.

 

поред него именно съпругата му е човекът, който го спасява от всичко и той изплува. Актьорът не разкри подробности защо се е стигнало дотук, но вероятната причина е, че като възпитаник на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ и като наследник на прочута интелектуална фамилия, Мартин има по-високи критерии за изкуството и театъра. А в Сатирата му се налагаше да играе в по-лековати и дори откровено просташки постановки, които най-вероятно не са били по вкуса му. Това вероятно е сломило духа му.

 

Преди повече от десетилетие Гяуров попада в общинската трупа по покана на своя ментор от НАТФИЗ проф. Здравко Митков, който по онова време е водещ режисьор там, а в сатирата стъпи по покана на Карин Сърменов, който бе върл опонент на професора за директорското кресло в Сатирата и с когото през годините имат доста творчески различия. Кръстник на Мартин в комедийната трупа пък стана Александра Сърчаджиева, с която са състуденти от Театралната академия. Тя му помага в началото да се адаптира, но в крайна сметка нещата за актьора не се получават. Чест обаче прави на самия Мартин Гяуров, че той никога публично не каза лоша дума за когото и да било от своите колеги.

 

„Истината е, че ако не беше тя до мен, не съм сигурен дали щях да се измъкна от това. Йоанна беше човекът, който запази нашето семейство, запази хладнокръвие, колкото и да й е коствало взе много мъдри решения в екстремни ситуации, за да минат нещата много леко. А най-хубавото е, че видя в онова ми състояние, че ще се справя. И вярваше в мен непрекъснато“, призна внукът на големия оперен певец.

 

За щастие, актьорът тръгва на психотерапевт и успява да превъзмогне емоционалната криза. След като любимият й мъж излиза от тази криза, идва нова, в която този път рухва самата Йоанна.

„Беше апатия, депресия. Но най-важното е, че сега всичко е наред и имам най-прекрасния мъж на света. Обичам го много и тези 10 години не ни стигат. Ние сме един за друг!, емоционално споделя Йоанна. По думите й всеки е излязъл от тази криза наранен посвоему, но важното е, че двамата са излезли заедно и любовта им продължава и актьорите сега се радват на стабилно семейство и на сина си Филип.

 

„Тя е моят най-добър приятел, тя е моята опора, моят уют, моята любов“, откровен бе и Мартин за нежната си половинка.

 

А през лятото, когато явно вече и двамата са изплували от емоционалните сътресения, Йоанна се обясни публично в любов: „Обичам те, Марти! С теб, за теб, до теб. Завинаги! 11 години заедно. 11 години ръка за ръка. Буквално. Справихме се с толкова много неща, а успяхме да не се пуснем. Нито за миг“. Тази година Йоанна. и Мартин си спретнаха и романтични пътешествия в Италия и в Прага, както и на други прекрасни места в Европа. Сега двамата мечтаят отново да бъдат заедно на една сцена. Последният им съвместен спектакъл беше Анна Каренина в театър „София“, където Темелкова беше в ролята на Анна Каренина.

Източник: Уикенд