май 03, 2024

Забравете за тях: 3 цвята на косата състаряват всеки

Придържайте се към максимално естествен вид

https://kliuki.net/liubopitno/zabravete-za-tyah-3-cvyata-na-kosata-sastaryavat-vseki/207772 Kliuki.net
Забравете за тях: 3 цвята на косата състаряват всеки

Не съществува дама, която да не иска да изглежда зашеметяващо, както и когато възрастта напредне да изтрие част от годините посредством някои хитринки.

 

Оказва се, че един от най-успешните „инструменти“ за тази цел, е косата – не само прическата, а и нейният цвят. Трябва да сте особено внимателни при подбора им, за да изглеждате не само красива, а и по-млада.

 

Ето и важните условия, които е добре да спазите, за да постигнете целта:

 

№1

Придържайте се към максимална естественост.

 

№2

Не залагайте на твърде лъскави и ярки нюанси, тъй като с възрастта структурата и скалпа ви също се променят, което означава, че ще изглеждат доста по-различно с напредването на възрастта, отколкото на младини.

 

Забравете за тях: 3 цвята на косата състаряват всеки

№3

В никакъв случай не залагайте на червени, лилави и сини нишки. Ярките и далеч от естествения цвят нюанси на косата ви ще подчертаят някои недостатъци като появилия се с годините пърхот. Освен това не само правят косата ви по-слаба, а и започва да изглежда по-тънка и безжизнена. Не на последно място нанасят огромни вреди върху нея.

 

№4

В случай, че имате склонност към розацея, червеният пигмент със сигурност я подчертае допълнително.

Лилавото пък ще сложи допълнителен акцент върху тъмните кръгове под очите ви.

Сребърното и златистото също няма да изглеждат добре и ще привлекат вниманието към множеството несъвършенства на кожата ви.

Ако пък заложите на прекалено светъл нюанс, ще придаде допълнителна бледост на лицето ви, което със сигурност не искате, тъй като ще изглеждате като болнава.

 

№5

Забравете за контрастните експерименти – при възрастни дами тази тенденция не само изглежда нелепо, а и е твърде неподходяща.

Източник: jenata.blitz.bg