май 02, 2024

Зад завесата! Крал Чарлз едва не съсипал Даяна в деня на годежа им

Крал Чарлз едва не съсипал Даяна в деня на годежа им

https://kliuki.net/liubopitno/zad-zavesata-kral-charlz-edva-ne-sasipal-dayana-v-denya-na-godezha-im/218799 Kliuki.net
Зад завесата! Крал Чарлз едва не съсипал Даяна в деня на годежа им

Крал Чарлз три пъти предлага брак, преди да получи заветното "Да" от принцеса Даяна. Но в деня на годежа им, синът на покойната кралица Елизабет, наранява бъдещата си съпруга толкова жестоко, че тя никога не съумява да му прости това. Когато репортер пита двойката дали се обичат, Даяна отговаря "Разбира се". А Чарлз е по-лаконичен "Каквото и да означава любовта". Обидената Ди се обръща към него и му казва "Тогава влюбената аз Ви оставям да направите свои собствени интерпретации по тази тема".

 

Малко по-късно обаче Даяна осъзнава, че Чарлз далеч не е толкова увлечен по нея, както тя се е надявала. "Тя осъзна колко е важна Камила за него по време на годежа им. Когато той я увери, че е имал други романтични връзки преди нея, но след сватбата няма да я подложи на подобно нещо, тя не си даваше сметка, че принцът не й се кълне във вечна вярност. Той се опитваше да постъпи почтено с нея и да й даде време да осъзнае какъв живот ще имат двамата. Вместо това те се заеха взаимно да се унищожават", разкриват приятели на покойната принцеса.

 

"Той й представи Камила като стара приятелка. Но не като негова бивша приятелка. Въпреки това тя виждаше, че по време на срещите им и събиранията им, той е по-отдаден на разговорите с бившата си любима, а не с нея. И това я нараняваше дълбоко", спомнят си още те.

 

Мнозина смятат, че Чарлз е бил увлечен от младостта и жизнеността на Даяна. Но не си е давал сметка, че това може да бъде проблем за общото им бъдеще. "Тя беше дете на разведени родители, млада, наивна и отчаяно искаща да повярва в приказките. Чарлз беше уморен от постоянното внимание към него и непрекъснатите въпроси "Кога ще си намери съпруга? Колко още ще чака преди да се ожени?" и реши, че тя е подходяща. Твърде късно осъзна, че младостта на Ди и невинността й нямат място в кралския двор. Но беше вече късно. Те бяха преминали граници, които не можеха да бъдат върнати обратно", разкриват още придворни.

 

Дали принцът и принцесата са имали връзка преди сватбата, не е ясно. Факт е обаче, че Чарлз и Даяна твърде бързо осъзнават, че имат огромни различия в характерите си. И докато за принцът дискретната извънбрачна връзка е в рамките на нормалното, за Даяна изневерите на съпруга й са просто още един удар по нея самата. "Тя беше твърде млада за този брак. И твърде невинна за двора. Тя се чувстваше твърде сама в едно общество, сковано от протоколи и  задължения, което зад завесата на публичния живот си позволяваше разпуснато поведение, което беше неприемливо за нея", споделят нейни приятели.