юни 15, 2024

Защо Георги Първанов крие, че е спасил човешки живот?

https://kliuki.net/liubopitno/zashto-georgi-parvanov-krie-che-e-spasil-choveshki-zhivot/166622 Kliuki.net
Защо Георги Първанов крие, че е спасил човешки живот?

Категорично отказва да афишира направеното добро дело

На плаж с тайнствена лекарка бил бившият държавен глава Георги Първанов, когато изведнъж ушите им били пронизани от вик за помощ, идващ от възрастна дама.

Журналистката Красимира Хендри, която била на плажа със съпруга си Фил, също викала за помощ. Виждайки възрастната дама, която била на ръба на силите си, се затичват към водата. С тях към водата, без да се замисли се втурва и експрезидентът Георги Първанов.

Защо Георги Първанов крие, че е спасил човешки живот?

Така тримата заедно успяват да спасят живота на 83-годишната баба Катерина. Наложило се да я реанимират повече от час, редувайки се в обдишването й, докато пристигне линейката.

Медицинското лице, което плажува заедно с Георги Първанов също се намесва в спасяването на руската туристка.

Въпреки направеното добро дело, бившият държавен глава категорично отказва да го афишира.

Отначало, след като станало ясно, че удавницата е чужденка, започнали да й говорят на английски. По-късно обаче разбират, че е рускиня и Първанов веднага превключва на познатия руски език, за да вдъхне кураж на възрастната дама.

В крайна сметка жената бива успешно реанимирана. Дъщеря й, която също пристига на плажа, вижда спасителите на майка си.

Хендри разказва, че попитала мъжа, когото разпознала като „бивш президент на България“ дали е наистина този, на когото прилича и за когото го мисли ту.

Той потвърдил „съмненията“ й, но с усмивка отсякъл, че не е време да говорят за политика. След като линейката откарала възрастната дама, импровизираният спасителен екип си стиснали ръцете, благодарили си като стари приятели и се разделили, разказва още журналистката.

Някои твърдят, че Георги Първанов е пожелал тази история да не бъде разгласявана заради тайнствената лекарка, помогнала му при спасяването на руската удавница. Други обаче контрират, че не това е причината, защото тя не му е нова изгора, а му е снаха. Става въпрос за снаха му Цветанка, която работи в реномирано здравно заведение.

Източник: Уикенд