април 28, 2024

Защо Лили Иванова се отказа от 100 бона хонорар за откриването на пилона на Рожен?

Съборът на роженските поляни има за цел да демонстрира величието на българския дух

https://kliuki.net/liubopitno/zashto-lili-ivanova-se-otkaza-ot-100-bona-honorar-za-otkrivaneto-na-pilona-na-rozhen-2/205387 Kliuki.net
Защо Лили Иванова се отказа от 100 бона хонорар за откриването на пилона на Рожен?

Оказва се, че концертът на попзвездата Лили Иванова, който трябваше да бъде част от откриването на пилона на Рожен с най-високият български трибагреник, е бил отменен поради независещи от нейния екип причини. Те посочват, че това е бил единственият й концерт, планиран за месец юли.

 

Пилонът, с височина 111 метра символизира българския патриотизъм и на откриването му се очакваше присъствието на държавният глава Румен Радев. В сайта на фондация "Наследство в бъдещето", която е инициатор на строежа на пилона, бе споменато, че Лили Иванова подкрепя каузата и концертът й трябваше да бъде част от церемонията по откриването.

 

Защо Лили Иванова се отказа от 100 бона хонорар за откриването на пилона на Рожен?

Пилонът е най-високият в Европейския съюз. Той е поставен на височина от 1430 метра, което го прави 14-и по височина в света. Символ е на пробуждането на духа и новото начало, което е необходимо днес. Освен това е мястото, където националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон и на най-високото място в света.

 

Както обаче по традиция се случва у нас, издигането на пилона раздели обществото и предизвика напрегнати дискусии – както за разрушаването на природата и настъплението на патриотичния кич, така и след като се оказа, че президентът лично е лобирал за даряване на средства, дори от името на неговите бивши служебни министри.

 

„Неповторимата и истински радетел за България Лили Иванова обяви подкрепата си за изграждането на Паметник на обединението, за което най-сърдечно й благодарим. Титанична на сцената и земна извън нея, голямата и обичана от поколения наши сънародници звезда ще изнесе първия си концерт на поляна - на Роженските поляни в Родопите, когато в средата на юли тази година ще издигнем най-високия флаг в страните от Европейския съюз. „Съкровището на България“, както неотдавна я нарече Кубрат Пулев, прие мигновено поканата на председателя на Фондация „Наследство в бъдещето“ Симеон Караколев да изнесе концерт пред хилядите наши сънародници при откриването на Паметника на обединението. Защото, както казват професионалисти от екипа й: „За нея единствено бъдещето е от значение!“, обявиха гордо от фондацията преди повече от месец.

 

По-късно обаче стана ясно, че естрадната легенда е бясна, че организаторите си правят пиар на неин гръб, още повече, че инициативата с най-високото българско знаме се оказа доста спорна. „Аз съм оригинал, не мога бъда копие. Аз съм Лили Иванова”, обича да казва певицата и затова не желае да се замесва в спорни обществени инициативи, които да влияят отрицателно на реномето й.

 

Според запознати звездата е била договорила внушителния хонорар от 100 000 лева за 90-минутния си концерт. В крайна сметка обаче тя е решила да го върне.

Източник: Уикенд