September 19, 2024

Защо махнаха Орлин Горанов?

Той пожела успех на наследника на мястото му Камен Воденичаров

https://kliuki.net/liubopitno/zashto-mahnaha-orlin-goranov/229423 Kliuki.net
Защо махнаха Орлин Горанов?

Слуховете из медийните среди носят, че след като Орлин Горанов напусна куиз шоуто „Последният печели“, ще се изявява като водещ на новото шоу по bTV „Коя е тази песен?“. Макар новината все още да не е обявена официално, от БНТ вече съобщиха, че певецът е напуснал куиз шоуто им Последният печели, в което работи цели четири години, от първия ден на създаването му. Мястото му там ще заеме Камен Воденичаров.

 

Кастингът за водещ на новото шоу на bTV е бил изключително сложен, защото форматът изисква лицето на предаването да е действащ музикант. Само преди две седмици се заговори, че това най-вероятно ще бъде пианистът и „ерген №2“ в телевизията Евгени Генчев, но той отрече тези слухове. Звездата на предаването е била избрана преди броени дни и упорито се говори, че това е Орлин Горанов.

В телевизията са взели предвид неговата популярност и като певец, и като тв водещ, че даже и като актьор. Той стана любимец на зрителите с появяването си в „Последният печели” по БНТ през есента на 2020-а. Това е едно от предаванията с най-добър рейтинг в обществената телевизия и до голяма степен популярността му се позна именно на Горанов. Когато в bTV решили да правят музикалното куиз шоу „Коя е тази песен?", логичният избор е бил да поканят именно Горанов за водещ.

 

Според запознати, са били обсъждани и други имена, включително на адаша на певеца – Орлин Павлов, само че по-възрастният музикант е натежал с добрия си рейтинг. Колегата му не успя да постигне подобно одобрение от аудиторията, когато. Преди година и половина пое вечерното шоу „Събота вечер с БНТ”.

 

Преговорите за водещ все още не са финализирани и договор не е подписан, така че е възможно в последния момент да има изненади и Горанов да се размине с позицията. Засега обаче той изглежда най-сигурният кандидат.

 

Какво ще представлява шоуто „Коя е тази песен?”.

Във всеки епизод един срещу друг застават по двама участници, които трябва да разпознават песни от различни жанрове и епохи. Печели този, който даде правилен отговор преди опонента си. Новата игра ще тръгне от 17 септември и ще се излъчва всеки вторник и сряда от 22 ч.

 

„Последният печели" пък се завръща по БНТ от 9 септември. Освен че ще е с нов водещ – Камен Воденичаров, играта ще има и нов регламент, но какъв е той, засега от телевизията не съобщават.

Очаква се бившият кукувец да продължава да работи и в телевизията на Слави Трифонов 7/8 ТВ, където е лице на няколко предавания. Кариерата на Камен е неизменно свързана с БНТ. Той започва работа там още когато е студент с легендарното шоу „Ку-ку", следват „Каналето”, „Шоуто на канала", предаването „В неделя с…“, което води през 2010-а и 2011-а, както и много други проекти, в които се включва зад кадър. Актьорът е близък приятел с предшественика си в „Последният печели" – Орлин Горанов, който му пожела успех като негов наследник.

Източник: Уикенд