март 29, 2024

Защо Мариана Векилска прави мръсно на Деси Стоянова?

Напоследък този бизнес се превръща в мода сред известните екранни лица 

https://kliuki.net/liubopitno/zashto-mariana-vekilska-pravi-mrasno-na-desi-stoyanova/167970 Kliuki.net
Защо Мариана Векилска прави мръсно на Деси Стоянова?

Изглежда напоследък обученията по говорене пред хора набират все по-голяма скорост сред звездите от екрана.

Вече трета водеща става лектор на такива курсове. След Ани Цолова и Деси Стоянова, в този бизнес се вля и Мариана Векилска, която е приела да води четиричасов семинар на тема „Как да говорим уверено пред публика и да владеем разговора и себе си?“.

Всички желаещи да изслужат 4-часовия урок на Векилска, трябва да се разделят със сумата от 150 лева. Такава е цената на билета за нейния семинар. 
Мариана Векилска, чиято звезда изгря преди време в bTV, но към днешна дата води предаването „България в 60 минути“ по БНТ, обещава да даде отговор на важни въпроси, свързани със „завладяващата риторика“.

Обучението, предлагано от нея включва техника за привличане и задържане на вниманието, справяне с проблемни ситуации по време на презентация, тембър и интонация, практически упражнения за работа с гласа, техники за концентрация, общуване с недоволни колеги и др.
Всичко това трябва да бъде не само предадено, а и практически упражнено в рамките на четири часа. Разбира се би трябвало да има и почивки, макар те да не са официално обявени в програмата а курсистите.
Доколко това обучение ще има ефект не е ясно, но прави впечатление, че заявките са доста амбициозни. 

Припомняме, че с подобно нещо се захвана и звездата от bTV Деси Стоянова. Тя вече е провела два обучителни курса в новооткритата си фирма и планира и трети такъв. 
Разликата е, че Векилска прави обученията не през своя собствена фирма, а по покана на организация, занимаваща се периодично с подобни семинари. 

На практика това означава, че тя не е определила сама цената на билета от 150 лева, а сумата е била посочена от хората, които са я наели за водеща на семинара. 
Билетите на Деси Стоянова също са на тази цена, но са със статус „ВИП“ и в тях е включена лична среща с лекторката освен официалните занимания.

Именно за ВИП билетите интересът е най-голям и те се изчерпват най-бързо. Третият семинар е насрочен за следващия месец като билетите за него вече са изчерпани. Цената на обикновените билети е 95 лева, а за студенти – 76 лева. 
Източник: Уикенд 

Защо Мариана Векилска прави мръсно на Деси Стоянова?