април 23, 2024

Жана Янева - моделът, който впечатли Тръмп

Днес красавицата управлява семейния строителен бизнес, но не спира да обикаля света

https://kliuki.net/liubopitno/zhana-yaneva-modelat-koyto-vpechatli-tramp-2/202490 Kliuki.net
Жана Янева - моделът, който впечатли Тръмп

Жана Янева е един от най-успешните български модели. Дефилирала е на модните подиуми в европейките столици на модата Рим и Париж, както и в ОАЕ, Азия и САЩ. Активната й модна кариера започва, след като печели конкурса “Мис България Вселена” през 2012 г.  През същата година на световния финал на “Мис Вселена” в Лас Вегас се запознава с бъдещия президент на САЩ - Доналд Тръмп, който е носител на правата на конкурса.

 

Жана Янева - моделът, който впечатли Тръмп

В момента Жана върти бизнес, а модата остава нейно хоби. От няколко години е поела семейния строителен бизнес и в момента това е основното й занимание. Въпреки това намира време и за друг бизнес, отново свързан с красотата. Разработила е заедно с партньори от Франция собствена козметична линия от продукти за коса. Тази година предстои да стартира продажбите и се надява на успех и в това начинание. 

 

Жана Янева - моделът, който впечатли Тръмп - Снимка 2

Смята, че когато правиш нещо с любов и желание, успехът е сигурен. Има човек до себе си, с когото е много щастлива и се чувства обичана.

 

Жана Янева - моделът, който впечатли Тръмп - Снимка 3

Красавицата и Тръмп 

През 2012 година Янева печели титлата “Мис България Вселена” и заминава за Лас Вегас, където да представя България на  световния конкурс за красота - “Мис Вселена”. По това време правата за конкурса били собственост на Доналд Тръмп и именно там тя се запознала с него. Спомня си, че той я поздравил за доброто й представяне на конкурса. Казал, че не е бил в България, но има голямото желание да посети нашата страна, и поискал да му разкаже за любимите  места в САЩ.

 

Жана Янева - моделът, който впечатли Тръмп - Снимка 4

Жана коментира ареста на Доналд Тръмп и повдигнатите му обвинения от прокуратурата в Манхатън. "Не съм запозната в подробности с обвиненията срещу Тръмп, но на пръв поглед изглеждат скалъпени и чисто политически организирани. Напоследък САЩ все повече приличат на държава, в която човешките права не се зачитат.

 

Жана Янева - моделът, който впечатли Тръмп - Снимка 5

Да си спомним случая с убийството на Джордж Флойд от полицай и последвалата вълна от протести. След като демократите спечелиха изборите, започнаха безпрецедентни политически репресии срещу представители на републиканците. Арестът на Тръмп и обвиненията срещу него са апогеят на тази кампания.

 

Лично аз му симпатизирам. Смятам, че има достатъчно опит да управлява страна като САЩ, вече доказа, че освен успешен бизнесмен може да бъде и също толкова успешен политик. Най-вече за България е добре президент да бъде Тръмп", казва Янева.

 

За тениса, Роджър Федерер и Гришо

Жана започнала да се занимава с моделството на шега. Това никога не е било нейна детска мечта, напротив, от шестгодишна тренирала активно тенис и амбициите били да се развива в тази сфера. Тенисът определено  й се удавал и имала доста успехи, но за жалост, поради травма се наложило да приключи с професионалния спорт. В момента продължава да играе за удоволствие и с интерес следи любимите си турнири.

 

Скоро с нетърпение очаква да започне откритото първенство на Франция "Ролан Гарос”, което й е любимо. Янева планира да гледа на живо тази година надпреварата.  Любимият й тенисист е Роджър Федерер. 

 

"За жалост, миналата година той се оттегли от професионалния тенис, но завинаги ще остане един от най-великите тенисисти. 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Федерер винаги е бил моят идол в тениса и следя кариерата му от дете. ​С интерес следя и участията на Григор Димитров и много харесвам играта му. Имах удоволствието да го гледам на живо в София, когато взе участие в турнира от сериите АТР - Sofia Open 2018", казва моделката. 

 

Боса на модния подиум

Красавицата е имала ​и много забавни случки на модния подиум. Случвало се е да й се счупи токчето на обувката на едно от първите й ревюта в Милано. Спомня си, че много се притеснила, но публиката била страхотна и започнала да я аплодира. Тогава тя добила кураж, свалила и другата обувка и се прибрала с боси крака.

 

Преди няколко години пък имала снимки в един популярен курорт в Италианските Алпи и трябвало да позира по бански, а навън било доста студено - около 5-6 градуса.  "Аз съм много дисциплинирана и не се отказах въпреки студеното време. От екипа ми предложиха да ги отменим, но аз съм голям инат и отказах. Естествено, добре измръзнах и успях да се разболея.

Снимките ми обаче се бяха получили супер и останах много доволна, че въпреки трудните условия бях свършила работата си както трябва", сподели хубавицата.

 

Тя си спомня и за една фотосесия в Южна Франция. Имала снимки в морето, карайки водно колело. Всичко било окей до момента, в който усетила, че започнало да й прилошава.  "От вълнението ми стана доста зле и въпреки прическата и грима, който ми бяха правили в продължение на няколко часа преди това, аз скочих във водата и се отправих, плувайки, към брега, който не беше близо. В крайна сметка, добре се освежих, а снимките направихме на брега", добавя Жана. 

 

Пътешествия с България в сърцето 

Обожава да пътува и е била в много страни. Последното по-интересно място, което посетила, е Южна Америка. Силно впечатление й направил град Панама Сити, столица на едноименната държава. Останала развълнувана от Панамския канал, който свързва Тихия с Атлантическия океан и разделя Северна от Южна Америка. Било й интересно да наблюдава преминаването на корабите през системите от шлюзове.

 

Посетила и един от най-красивите карибски острови - Сейнт Барт. Определено това място й станало от най-любимите и вече иска да го посети отново. "Невероятна природа в съчетание със снежнобели пясъчни плажове, заобиколени от коралови рифове и спиращи дъха гледки. И не на последно място - едни от най-прекрасните залези, които някога съм виждала", признава моделката.

 

"Освен работата ми, обичам да прекарвам време със семейството и приятелите си и да отделям време за нещата, които обичам и ме зареждат. В България имаме невероятна природа и когато съм пътувала някъде за по-дълго време, винаги съм усещала нейната липса. Иска ми се повече хора да оценяват природните богатства, които има нашата страна, и да ги ценят и пазят повече. Обожавам да прекарвам време сред природата, като често правя дълги разходки и походи, а през зимните месеци карам ски", казва Янева.  

 

Нейната страст е авиацията 

От дете я привличат самолетите и свободата, която дава летенето. Това било и причината да се запише на курс за пилот на лек моторен самолет. В момента се обучава по програма за лиценз на пилот любител - PPL(A)  - този лиценз с квалификационна отметка SEP(Land) дава право на притежателя си да изпълнява без възнаграждение полети като командир или втори пилот на всеки едномоторен самолет, използван за нетърговски полети, ако притежава необходимата квалификация за него. Засега Янева лети само с инструктор и с нетърпение чака да направи първия си полет сама.  

 

"Усещането в небето ​не може да се сравни с нищо. ​Изпитваш огромна тръпка, защото в полетите има и известен риск. Малкият самолет се влияе много повече от атмосферните условия, отколкото големите лайнери. Тук човек разчита на себе си много повече. В леките самолети липсва автоматиката на съвременните големи планери и качествата на пилота са от съществена важност.

 

Всеки един летец от гражданската и военната авиация преминава през подобно обучение. Започва се от малките самолети и след това се преминава на различните модификации, за които се получава отделен сертификат. Не мисля, че пилотирането е само за мъже, заключава хубавицата. 

Източник: marica.bg