юни 24, 2024

Жени Калканджиева страда от клаустрофобия, гръмотевици и светкавици я подлудяват

Възрастта е последното нещо, което би могло да я притесни

https://kliuki.net/liubopitno/zheni-kalkandzhieva-strada-ot-klaustrofobiya-gramotevici-i-svetkavici-ya-podludyavat/225117 Kliuki.net
Жени Калканджиева страда от клаустрофобия, гръмотевици и светкавици я подлудяват

След като през 1995 г. спечели първото място в съревнованието за най-красива българка в съревнованието „Мис България“, Евгения Калканджиева несъмнено успя да привлече публичното внимание към себе си.

На международния конкурс „Мис Свят” пък се класира на  шесто място – нещо, което друга сънародничка не е успяла да постигне до този момент.

 

Преди 29 години чаровната брюнетка застава начело на агенция „Визаж”, която управлява и до днес. Личният живот на модната шефка е низ от върхове и спадове. През 1997 г. е жестоко пребита от неизвестен бандит, който се опитва да открадне колата й. Жени дни наред е в кома, а случаят остава неразкрит, което поражда всевъзможни слухове. През 2007 г. сключва брак със Стефан Манов – Тачо, от когото има син в тийнейджърска възраст.

 

В следващите редове ще ви разкрием 10 малко известни факта за Жени Калканджиева:

 

Ето ги и тях:

 

Факт №1

На „Мис Свят” се забърква в скандал с други участнички

В младежките си години Жени е доста недисциплинирана и буйна. Заминава за конкурса „Мис Свят“ без големи очаквания и без да се напъва особено. В строго охранявания хотел, където са настанени участничките, я хващат да пуши в компанията на Мис Макао, Мис Нова Зеландия и Мис Австралия.

Хубавиците се събират да пафкат в тоалетната, включва се противопожарната аларма и настъпва голяма паника. Пристига охраната и следва мъмрене за девойките, неспазващи правилата. После същите момичета се измъкват тайно посред нощ по аварийната стълба. Отиват в близкото казино, за да играят на машинките. Пак ги хващат в крачка и получават последно предупреждение за изключване от организаторите.

 

Факт №2

Има фобия от гръмотевици и солариуми

Калканджиева изглежда непоклатима, но и тя има своите притеснения, дори фобии. Страх я е например от гръмотевици, светкавици и от солариуми. Последните предизвикват у нея клаустрофобия. „Като се затвори това нещо, имам чувството, че няма да мога да изляза и ще се опека като пиле", споделяла е модната шефка, която предпочита да е с бяла кожа, но не и да трупа тен в солариум. Иначе като всеки човек и тя понякога се притеснява за здравето на най-близките си. „Изобщо не съм безстрашна. Страхувала съм се за работата си. Страхувам се животът ми да не стане твърде скучен, страхувам се за положението в България, страхувам се, когато се возя с висока скорост", споделяла е тя.

 

Факт №3

Не шофира заради проблеми със зрението

Жени от години изпитва затруднения със зрението си – изобщо не вижда в тъмното. Поради тази причина хората често я мислят за високомерна, защото присвива очи и гледа намръщено.

„Когато съм в някое заведение, аз може да гледам право в човека, но не го виждам. И хората мислят, че се надувам", коментира Калканджиева.

Офталмолог й препоръчва да сложи очила, но тя отказва да ги носи. Заради проблемите си синеоката брюнетка е спряла да шофира.

 

Факт №4

Ванга познала, че ще има по-млад мъж

Калканджиева не крие, че в някои отношения е суеверна. Постоянно целува телефона си, когато види еднакви цифри, веднага си намисля нещо хубаво и долепя устни до дисплея. Някои от желанията й даже са се сбъднали – е, по-реалистичните. Иначе не вярва във врачки и предсказания. Преди време се е случвало да обикаляла по гледачки, но това, което са й предричали, не се е сбъдвало. „Сами чертаем съдбата си със своите действия", категорична е Жени.

Навремето обаче майка й е ходила при Ванга. Петричката пророчица предрекла: „Щерка ти много ке се прочуе и ке си вземе по-млад съпруг. Така и станало.

 

Факт №5

Пее прекрасно, мечтае да стане певица

Калканджиева от малка мечтае да се изявява на сцената, но не точно на модния подиум. Тя има отлични гласови данни и пее прекрасно, твърдят хора, които са ходили с нея на караоке Детската й мечта е да стане певица. Малката Жени по цял ден се разхожда и репетира с дезодорант в ръка. Но впоследствие животът я отвежда по други пътища. През 1996 г. печели конкурса „Мис България" и стартира успешната си кариера на манекенка. Осъзнава обаче, че тази работа е до време и има възрастови ограничения. Така създава модна агенция „Визаж”, влиза в ролята на бизнес дама и започва да набира млади лица, подходящи за фотосесии и реклами.

 

Факт №6

Иска да напише книга

Жени се е заклела тържествено, че един ден ще напише книга. Иска да е автобиографична и да разказва пикантни подробности от живота й. Все още обаче изчаква, за да е напълно готова и в мир със себе си – чак тогава ще разкрие някои от интимните си тайни пред широката аудитория. Калканджиева обича да чете в малкото си свободно време. Опитвала се е да възпита тази любов и у сина си Георги, но той като типично момче е с по-буен темперамент и набляга на други неща, например на спорта.

 

Факт №7

Като дете носи шини за изправяне на краката

Калканджиева и до днес минава за красавица, но казва за себе си, че е била грозно дете – естествено руса, но доста пухкава. Ушите й били щръкнали. Наложило се майка й да ги залепя с лепенки, за да не ги подгъва, докато спи. Краката й пък били хиксобразни. На 4-годишна възраст Жени носила шини около коленете за изправяне на крайниците. Модната шефка е благодарна на родителката си, че тогава обърнала внимание на несъвършенствата във външния й вид и успяла да ги коригира навреме.

 

Факт №8

Не се притеснява от възрастта си

Евгения не изпада в депресия или в Сатурнова дупка преди рождения си ден. Вярва, че когато човек работи и не спира да бъде активен, няма време да се замисля за такива неща и да страда от напредването на възрастта. „Вършете онова, което обичате и ви носи щастие! Така ще запазите духа си млад", съветва Калканджиева. А тя прави точно това. Вече 29 години управлява модна агенция „Визаж". Жени започва с голям ентусиазъм и безразсъдство в едно мазе на ул. „Юрий Венелин". Моли се на фирми за дрехи, на други за пари, търси зали за ревюта и се пазари за цени. За да я приемат сериозно, се облича много строго – яката закопчана догоре.

 

Страхува се, че може да даде грешни сигнали на някого. „Имала съм неприлични предложения – не само към мен, но и към агенцията. Например: „Какво ще кажете да ви наемем за един рожден ден?". Аз отбивах атаките с въпроса: „По коя телевизия ще се излъчи, защото за нас е важен рейтингът?“. Когато някой ми каже: „Може ли да ме запознаеш с една от твоите манекенки, че съм си я харесал", отговарям: „Че ти какъв мъж си, щом не можеш да се запознаеш с едно момиче!", коментира Калканджиева.

 

Факт №9

Помага на украинска майка с 3 деца

Въпреки противоречивия си медиен образ Калканджиева има добро сърце и е състрадателна. Преди известно време помага на украинска майка с 3 деца. Намира квартира на жената, а после я урежда и на работа. Заема се да издирва и училище за хлапетата.

 

Жени не крие, че е разочарована от политическата обстановка в страната ни. Преди не пропускала на гласува на избори, но вече е спряла. Изморила се е да следи скандалите в парламента. Когато види, че се коментира политика по телевизията, веднага сменя канала,

 

Факт №10

Споделя всичко с брат си Йордан

Жени е много близка с по-големия си брат Йордан, който е живял и работил в Австрия. Преди време тя сподели мила снимка на батко си като войник.

„Първо свиждане. Благоевградски новобранец", написа Калканджиева под стария черно-бял кадър, който явно й навява много спомени. Именно Йордан. защитаваше Евгения по време на скандалното й участие в риалити шоуто „ВИП Брадър”. Модната шефка беше доста близка и с майка си. За съжаление, тя почина през 2016 г. Не точно така обаче стои въпросът с баща й. Миската е признавала, че навремето е хващала татко си в изневяра. „Аз съм желязна и знаех, че мама не трябва да научава. Предупредих брат ми – нито дума, за да не я разстройваме! Той, естествено, издъни нещата", разказвала е шестата. по красота в света.

Източник: Уикенд