декември 01, 2023

Звездата от Народния театър Албена Колева: Далеч съм от гениалността на баща ми Тодор Колев

Пътят ми на актриса не е никак лек

https://kliuki.net/liubopitno/zvezdata-ot-narodniya-teatar-albena-koleva-dalech-sam-ot-genialnostta-na-bashta-mi-todor-kolev/213124 Kliuki.net
Звездата от Народния театър Албена Колева: Далеч съм от гениалността на баща ми Тодор Колев

Тази година се навършиха 10 години, откакто България изгуби Тодор Колев. Дъщеря му Албена Колева е една от главните участнички в незатихващия конфликт в Народния театър по оста Сашо Морфов – Васил Василев.

 

57-годишната потомствена актриса си спомня за притесненията на баща й заради това, че упорито била тръгнала към тази професия. Към днешна дата вече го разбира прекрасно, тъй като преживяла много нещо и инкасирала доста удари.

 

Категорична е обаче, че като талант няма нищо общо с баща си, тъй като той е бил гениален, а тя е много далеч от това. Въпреки това се е опитвала винаги да отстоява достойно своя път в актьорската професия.

 

Смята, че ако проф. Киркор Азарян и Тодор Колев бяха живи, щели да я подкрепят в конфликта в Народния театър, където тя самата е на щат. Според нея Василев се е отнесъл изключително грубо с Александър Морфов. Към днешна дата Албена Колева има две свалени представления в Народния театър – моноспектаклите „Шърли Валантайн“ и „Животът е прекрасен“

 

Не крие възмущението си от факта, че Василев скочил на Камен Донев зад кулисите. В резултат на това Донев си дал сметка, че директорът го предизвиква и отказал да играе повече. Убедена е, че вече всичко може да се очаква и си дава сметка, че Васил Василев не е никакъв театрал. Според нея мястото му е в политиката, защото само там е виждала такъв тип хора.

 

Актрисата споделя, че единственото, което мисли Василев в момента е как да я уволни. Това е заветната му мечта и ще я сбъдне при първия удобен момент. Тя обаче няма да му направи услуга и да си тръгне сама, защото смята, че мястото й е в театъра. Заключава, че съдбата на артиста в България не е за завиждане, а нейната е белязана още от самото начало.

 

Когато дъщеря й решила, че ще става актриса, Албена Колева се почувствала като баща си навремето. Определя като един от най-големите си пороци пушенето, но не може да се откаже от цигарите, колкото и да опитва. Като друг сериозен недостатък определя това, че не спортува, а трябва.