април 27, 2024

„Бригада Нов дом“ отнесе здрава критика от зрителите

Зрителите настояват бащата и дядото да бъдат ангажирани в следващия ремонт, за да се научат на труд

https://kliuki.net/reality/brigada-nov-dom-otnese-zdrava-kritika-ot-zritelite/220228 Kliuki.net
„Бригада Нов дом“ отнесе здрава критика от зрителите

По всичко личи, че в „Бригада Нов дом“, са сменени не само майсторите, а и критериите, по които избират участници, чийто домове да ремонтират безплатно. До неотдавна изборът на предаването бяха хора с проблеми, които се борят всеотдайно за по-добър живот, но се нуждаят от помощ.

 

В настоящия сезон обаче в два от излъчените епизоди до момента, изборът предизвика масово възмущение сред зрителите. След международния шофьор Дарин и бившата манекенка Вероника, чийто дом приличаше на кочина, хората се отвратиха и от Деси и Филип, които отглеждаха цели 6 деца в пълна мизерия.

 

Младото семейство живее в полусрутена къща с децата си. С тях живее и свекърът, за когото така и не стана ясно дали работи, а предаването направи всичко по силите си, за да ги представи в благоприятна среда. Всички 9 души спят в една стая, а мръсните си дрехи трупат на купчина, стигаща до тавана. Твърдят, че перат през нощта на ръка, тъй като не разполагат с пералня.

Единственият, за когото стана ясно, че работи, бе Филип, който се труди на автомивка. Жена му винаги е искала голямо семейство и най-голямото щастие за нея е да отдаде всяка своя минута на мъжа и децата си. Не стана ясно обаче какво прави това семейство, за да излезе от затрудненото положение. За майката е повече от очевидно, че не е работила, а е влизала от майчинство в майчинство. Това, което направи силно впечатление бе, че домът бе не само беден, а и изключително мръсен.

 

Деси, която твърдеше, че държи на възпитанието, насърчаваше едно от децата да напише върху стената имената на останалите. Стената бе надраскана цялата.

Дори Мария Силвестър не скри, че като жена и майка изпитва противоречиви чувства към идеята да родиш цели 6 деца с пълното съзнание, че не можеш да им осигуриш подходящи условия за живот.

 

При все, че се опита да захароса ситуацията, зрителското възмущение изригна с пълна сила. Под официалната публикация на страницата на bTV, то изригна с пълна сила. Повечето хора определиха като безотговорно това да създаваш деца, които не можеш да отгледаш в нормални условия. Според мнозина от тях всъщност целта на родителите, са социалните помощи за всеки следващ наследник.

 

Тъй като Деси и Филип не намерили време да се оженят (според думите им), предаването им организира и сватба. Зрителите обаче са категорични, че по този начин предаването не им е направило услуга, тъй като сега Деси вече няма да се води самотна майка и ще изгуби помощите. Някои дори са още по-остри в коментарите – те определят предаването като вредно и настояват да се спре, тъй като толерира безхаберието във всички направления.

 

Настояват бащата и дядото да бъдат ангажирани в следващия ремонт, за да се научат на труд. Други пък се чудят какво ще се случи след помощта на бригадата, кой ще помогне отново на тези деца, тъй като макар да нямат никаква вина, те ще повторят модела на родителите си след години.

Категорични са, че подобен начин на живот не бива да бъде поощряван, а предаването прави точно това. А и никой от зрителите не повярва, че купчината от мръсни дрехи до тавана, е събрана само за един ден. Повечето са на мнение, че два месеца след ремонта, къщата ще е същата кочина. Зрителите настояват проектът да има продължение „една година по-късно“, за да се види в какво състояние са жилищата, които са ремонтирани от бригадата.

 

А и след като стана ясно, че въпросното семейство живее в къщата под наем, мнозина от зрителите предположиха, че собствениците или ще вдигнат наема, или ще изгонят настоящите наематели и ще потърсят нови, които да стопанисват дома им.

Никога досега предаването не е събирало такъв негативизъм, както сега. До неотдавна то будеше възхищение и уважение сред повечето българи, но този сезон се очертава не само като най-слабият, а и най-отблъсващият. Според зрителите, ако предаването продължава в същия дух, ще изгуби голяма част от феновете си.

Източник: Уикенд