април 30, 2024

Иво Аръков отива на финал в „Капките“

Не е изключено да задмине и Наско от „Б.Т.Р.“

https://kliuki.net/reality/ivo-arakov-otiva-na-final-v-kapkite-2/221099 Kliuki.net
Иво Аръков отива на финал в „Капките“

Тазгодишното издание на „Като две капки вода“ е сериозно изключени от правилата на предходните 11 сезона. Ако не се случи чудо, спорът в настоящия сезон няма да е за първото място, където Владимир Зомбори е без конкуренция. Голямата борба обаче ще е за финалите и сребърния медал, а в нея миналия понеделник влезе и нов участник, който досега бе аутсайдер в предаването – Иво Аръков. Отначало той редовно бе на дъното на класацията, но сега изглежда като сигурен финалист.

 

Финалистите на „Капките“ ще бъдат обявени след пет понеделника. Допреди седмица всеки би се заклел, че сигурните са Владимир Зомбори и Наско от „Б.Т.Р.“, а за другите две места ще се борят трима души – Панайот Панайотов, Елена Атанасова и Мария, която за изненада на зрителите получава доста незаслужени похвали от журито.

Миналия понеделник обаче в играта за финала като торнадо връхлетя и Аръков, който разби всички досегашни сметки.

Макар стартът му в шоуто да бе доста неубедително в образите на Питбул, Кичка Бодурова, Наско от „Б.Т.Р.“, Джордж Майкъл и Енрике Иглесиас, които му донесоха толкоз малко точки, че всички вече го бяха отписали като сериозен претендент за финала, сега актьорът успя да изненада всички. Той изведнъж като че ли успя да се отлепи от дъното, при това го направи толкоз рязко, че само в рамките на последните две седмици успя да стигне до третото място в общото класиране.

 

Първо бе блестящата имитация на Елвис Пресли, след което и на Дуа Липа. На фона на останалите участници и двете му изпълнения се отличиха толкоз рязко, че ако не бе Зомбори, който е недостижим, със сигурност Аръков щеше да заеме първото място във въпросните два понеделника.

 

Аръков обаче не се оплаква, че няма да може да се докопа до първото място, напротив, доволен е и определено има защо. В рамките на последните два епизода, той успя да навакса всички точки, които не му достигаха, за да се отлепи от дъното. Такова скоростно изкачване в класацията се случва за пръв път в 12-годишната история на шоуто у нас.

 

Дори самият Аръков изглеждаше изненадан от внезапния си успех, след като вече има 302 точки и е четвърти в класацията, следван от Панайот Панайотов и Елена Атанасова, но разликата е малка и резултатът може да бъде обърнат в рамките на едно предаване. Факт е обаче, че зрителите симпатизират повече на актьора и по всяка вероятност и занапред ще продължат да гласуват за него.

 

За момента обаче е далеч от резултата на Наско, който е втори в класацията. Всички забелязват, че фронтменът на „Б.Т.Р.“. Макар и невероятен певец, не е кой знае какъв имитатор – каквото и да изпее, звучи като концерт на „Б.Т.Р.“, както отбеляза и Фънки миналия понеделник от мястото си в журито.

 

Старанията на Аръков са видни, но несъмнено нещата му се получават по-добре и благодарение на актьорската му професия, което означава, че вероятно и занапред ще продължи да се изкачва в класацията и няма да е изненада, ако успее да задмине Наско.

 

Владо Зомбори е сигурен финалист с 464 точки, но на 13 май, когато е последното предаване за сезона, този резултат ще се нулира и журито няма да има думата. Крайното класиране ще се определи единствено от гласовете на зрителите, в чиито ръце ще е избирането на победител измежду четиримата участници, събрали най-много точки в хода на сезона.

 

Както вече стана ясно, тази година финалът на шоуто ще е пред 10 хиляди души в зала „Арена София“. Тепърва предстои да разберем как ще се отрази огромната публика на изпълненията на участниците.

Източник: Уикенд