април 28, 2024

Нанси Карабойчева се изпусна в ефир за съдбата на „Фермата“

Съдбата му остава под въпрос

https://kliuki.net/reality/nansi-karaboycheva-se-izpusna-v-efir-za-sadbata-na-fermata/214809 Kliuki.net
Нанси Карабойчева се изпусна в ефир за съдбата на „Фермата“

Новият сезон на аграрното риалити „Фермата“ отново е под въпрос броени дни преди финала. Макар bTV да обяви кастинг за него, на този етап не е ясно кога ще се снима отново шоуто на Иван и Андрей, особено след смяната на програмния директор на медията.

 

Едва ли за някого ще е изненада, ако телевизията излезе с решение да обяви пауза с неопределена продължителност преди сезон №10. Миската Нански Карабойчева, която по време на участието си в девети сезон пострада сериозно по време на снимки издаде, че предаването е пред сериозна въпросителна.

 

Тя направи напълно несъзнателно прозрачен намек в национален ефир, че бъдещето на „Фермата“ е неясно. Това се случи преди дни, когато бе седмичен коментатор в „Преди обед“, когато финалът все още не бе излъчен и се водеше разговор кой ще е евентуалният победител.

 

Нанси Карабойчева се изпусна в ефир за съдбата на „Фермата“

Нанси се впусна в разсъждения за полезността на предаването и изрази надежда „Фермата“ да продължи да съществува. Това обаче веднага светна червената лампа на по-наблюдателните зрители, че нещо с шоуто не е наред, за да изпусне миската такива думи в ефир.

 

За никого не е тайна, че за свалянето на предаването от ефир се заговори отдавна. Рейтингът му започна да пада стремглаво още преди 3 години, заедно с набирането на скорост на конкурентното шоу по Нова тв „Игри на волята“. Аграрното предаване обаче промени концепцията си и от патриотизъм, рязко зави към скандалите, свалките между участниците и интригите, това пренасочи още повече зрителите към Нова тв.

 

Първите два сезона на „Игрите“ не бяха кой знае какъв хит, но в третия, предаването задмина сериозно bTV и всички опити за завръщане на зрителите на „Фермата“ удариха на камък. Миналата седмица медията се похвали, че финалът на риалитито е гледано от 861 000 зрители – много повече от тези, гледали Нова тв същата вечер. Те обаче пропуснаха да отбележат, че по това време „Игрите“ вече бяха приключили.

 

Финалът на „Фермата“ е успял да привлече вниманието на едва 38% от зрителите в активна възраст, които са най-интересни за рекламодателите, докато седмица по-рано финалът на „Игрите“ е привлякъл 45% от зрителското внимание.

 

Преди дни bTV обяви, че сменя програмния си директор. От Нова тв там се премести Апостол Пенчев, който и преди е работил в bTV. Служителите си спомнят много добре, че по негово време били свалени не една и две програми от ефира, в това число хитовото „Море от любов“, „Господари на ефира“, както и сериалът „Седем часа разлика“.

При положение, че може да зачеркне със завидна лекота предавания с добър рейтинг, едва ли Пенчев ще се зачуди да свали от ефир все по-затъващото „Фермата“.

Източник: Уикенд