юли 25, 2024

Нова тв сваля „Черешката на тортата“

Със сигурност причината за свалянето на кулинарното шоу не е липса на зрителски интерес

https://kliuki.net/reality/nova-tv-svalya-chereshkata-na-tortata/224251 Kliuki.net
Нова тв сваля „Черешката на тортата“

След само две седмици от новия сезон на кулинарното шоу „Черешката на тортата“, Нова тв сваля предаването от ефир заради „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро. Макар да не са съобщени официално причини за тази замяна, в програмата на медията е отбелязано ясно, че на 3 юни от 20 ч. стартира „Скрита самоличност“. Предаването ще се излъчва всеки делничен ден.

 

Изненадващо за всички зрители, тази пролет „Черешката на тортата“ се оказа с твърде кратък сезон. Едва ли някой е предполагал, че ще приключи след само 10 епизода, две седмици след старта му. Припомняме, че кулинарното предаване се завърна в ефира на Нова тв след финала на „Един за друг“, излъчен на 19 май. 

 

Очевидно целта на медията е била кулинарното предаване да запълни дупката между финала на „Капките“, където Геро бе водещ, заедно с Димитър Рачков и старта на „Скрита самоличност“, отново с Геро. Вероятно тази пауза е била създадена нарочно, за да не се чувстват зрителите така, сякаш гледат едно и също предаване.

 

Със сигурност причината за свалянето на „Черешката на тортата“ не е липса на зрителски интерес, тъй като шоуто традиционно се радва на солидна аудитория. То не само е едно от най-гледаните у нас, а и е сред дълголетниците в ефира – стартирало през 2011 г., то е правило пауза само веднъж – през 2014 г.

 

Тази пролет предаването отбеляза 25-и сезон – рекорд за родно риалити, но само привидно. Десетте епизода, предвидени от телевизията, са повече от символични и в този ред на мисли думата „сезон“ е твърде помпозна за скромните две седмици ефир. Решението е странно за толкоз гледано предаване, което навява на мисълта, че по всяка вероятност предстои окончателното спиране на формата.

Източник: Уикенд