април 27, 2024

Вълна от недоволство се завихри в мрежата след отпадането на Филип Буков от „Денсинг старс“

Те отсякоха, че журито мери представянето на участниците с двоен аршин

https://kliuki.net/reality/valna-ot-nedovolstvo-se-zavihri-v-mrezhata-sled-otpadaneto-na-filip-bukov-ot-densing-stars/220167 Kliuki.net
Вълна от недоволство се завихри в мрежата след отпадането на Филип Буков от „Денсинг старс“

На зрителите на bTV им прави впечатление, че напоследък скандалите в медията нямат край. След риалитито „Ергенът“, което само по себе си е скандал, и странния подбор на хора, получаващи помощ в „Бригада Нов дом“, шоуто „Денсинг старс“ също успя да разбуни духовете миналия вторник.

 

От него отпадна един от най-харесваните участници – Филип Буков, но хората са убедени, че той е бил изгонен за назидание, тъй като му се било наложило да запише танца си предварително, вместо да го изиграе на живо. Същата вечер Буков бил на работа в Габрово, но журито го разкритикува, че не е отказал участието си, за да танцува в предаването.

 

Отпадането на Филип Буков от „Денсинг Старс" беше, меко казано, изненадващо, защото той се справи много добре с танца си, а освен това като актьор и танцьор има достатъчно фенове, които могат да го подкрепят. Зрителите веднага заподозряха задкулисен заговор за изгонването на актьора и разкритикуваха съдиите, че са го упрекнали, че е участвал на запис, след като много добре знаят, че е имал предварително планирано представление извън София, което няма как да бъде отменено. Както обикновено в такива моменти, се появиха съмнения, че резултатите са нагласени.

„Това не мога да го коментирам, а пък и не ме интересува", отсече самият актьор в своя публикация в социалните мрежи. Той сподели, че няма как да предпочете шоуто пред ангажимента си в габровския театър, защото актьорската работа е негова професия, от която смята да живее цял живот, а предаването – временно занимание.

 

журито похвалиха актьора. Галена Великова обяви представянето му за прекрасно.

„Филип – Гъвкавите крака! Не знам какво правиш с това момче, аз го виждам всеки път все по-бърз", каза тя на учителката му по танци Ралица. „Аз съм много, много, много щастлива от вашето изпълнение", каза още тя. Илиана Раева също беше щедра на похвали: колко било трудно човек да схване бързите движения, които Филип показал на сцената, колко бил артистичен и колко добре се е справил той със задачата си. Тя обаче също така отбеляза като огромен минус, че актьорът не присъства на живо в предаването. „Когато има „Денсинг старс”, няма нищо друго и той трябва да бъде тук“, отсече Раева.

 

Това отключи вълна от критики от страна на другите двама съдии – съпрузите Франциска Йорданова и Томаш Папкала. Тя каза, че не е харесала физиономията на актьора, защото не била достатъчно експресивна, а той: „Беше малко като много нещо, обаче нищо нещо. Емоционално не ме пипа нищо”, В крайна сметка двойката получи 30 точки – по 7 от Томаш и Франциска и по 8 от Илияна и Галена.

 

В класирането на журито Филип и Ралица не бяха последни. След тях се наредиха Емрах Стораро, Валери Григоров и Даниел Пеев – Дънди със своите партньорки. Водещите Алекс Раева и Краси Радков обаче съобщиха, че Филип и Ралица напускат състезанието – явно зрителската подкрепа за тях е била най-слаба и е стопила преднината им.

 

Социалните мрежи веднага гръмнаха от недоволни фенове, които не вярват, че Буков не е събрал достатъчно гласове. Хората се недоволни, че в предаването не обявяват броя на получените гласове за всяка двойка, а директно казват кой трябва да си тръгне. Тази липса на прозрачност създава повод за съмнение в честността на шоуто. Феновете на формата искат да знаят точно колко гласа е получил Филип и колко останалите участници. В противен случай няма как да са сигурни, че отпадането му не е било предварително планирано. Те също така с право отбелязват, че съдиите мерят с различен аршин, когато критикуват участници за танци на запис.

 

Съвсем наскоро Дънди регистрира такова участие, тъй като, също като Филип, имаше представление извън София същата вечер. За него никой не каза, че е трябвало да отмени представлението.

 

„Аз съм поканен в предаването в качеството си на популярен актьор, там съм, защото упражнявам професията си и за мен няма нищо по-важно! Когато ми предложиха да участвам, аз съм си дал датите с представления и те много добре знаят кога не мога и решението беше запис. Не мога да оставя колегите си актьори без работа, защото аз имам друг ангажимент. Зали, билети, зрители, техника, не мога да „махна с лека ръка” и да кажа: „Отивам в риалити формат”. „Денсинг Старс" е период в моя живот, а професията и колегите ми са завинаги. Също така, чисто юридически, нямам право да поемам нови ангажименти, които се застъпват с предишно поети и разписани с договор”, написа Филип.

 

Той благодари на партньорката си Ралица Мерджанова, каза за нея, че е „невероятен танцьор, педагог, родител и човек” и се надява професионалните им пътища отново да се пресекат.

„Много хора ми писаха, че било „нагласено” и недоумяват как е възможно (...) Конспиративни теории и съмнения винаги ще има, но животът продължава и най-важен е пътят, а не резултатът!“, завърши коментара си актьорът.

Източник: Уикенд