април 28, 2024

Връщат „VIP Brother“ след 6-годишен застой

Догодина медията вади тежката артилерия

https://kliuki.net/reality/vrashtat-vip-brother-sled-6-godishen-zastoy/209290 Kliuki.net
Връщат „VIP Brother“ след 6-годишен застой

Близо 6 години след последния излъчен до момента епизод, Нова тв връща в ефира легендарното риалити „VIP Brother“. Медията ще го изправи в ожесточената битка за рейтинг срещу предаването „Ергенът“ на bTV. То е единственото до момента, с което Нова тв трудно се справя.

 

Факт е, че в продължение на години Големият брат събираше множество сеирджии пред малките екрани, коментиращи участниците и случващото се между тях. До този момент конкуренция на „Ергенът“ бе „Един за друг“, което е пълна противоположност. Макар да прави добър рейтинг, далеч не може да се мери с конкурента си.

 

И макар до момента Нова тв да не даваше признаци на притеснение от единственото си слабо звено в програмата, догодина вади тежката артилерия с връщането на „VIP Brother“ на екран. Мнозина обаче предричат пълен провал, защото очевидно от медията лежат на старите лаври от 2004 г., когато риалитито направи огромен рейтинг, провокирайки редица скандали, точно както се случва в „Ергенът“. Неслучайно мнозина оприличиха новото шоу на bTV като Големия брат.

 

Връщат „VIP Brother“ след 6-годишен застой

Предполага се, че изправянето на двете предавания едно срещу друго ще е сериозен проблем и за двете медии, имайки предвид, че привличат една и съща маса зрители, на които ще им е трудно да следят и двете. Ощетени обаче остават тези, които харесват „Един за друг“, защото нито една от двете телевизии не може да предложи нещо ново такова.

 

Предвид, че към момента кастингът за нов сезон за риалитито за двойки е отворен, означава че медията не се е отказала от формата, но е възможно да изчака година-две за друго издание. Според мълвата този път „VIP Brother“ няма да залага на големи звезди заради твърде високите хонорари, които искат, затова по-скоро ще приюти в къщата инфлуенсъри или изгряващи/залязващи представители от родния шоубизнес, популярни от други формати.

 

За момента дали не е ясно дали Ники Кънчев, който е запазено лице на формата ще е водещ и на новия сезон. Вероятността Александра Сърчаджиева да изгрее отново като водеща във формата обаче е нулева, предвид, че тя вече е лице на bTV и води предаването „Животът по действителен случай“.

Източник: Уикенд