април 27, 2024

Журито на „Като две капки вода“ Димитър Ковачев – Фънки: Велико ще е да умра на сцената

Признава, че и той си бие „Оземпик“, но не за отслабване, а заради диабета

https://kliuki.net/reality/zhurito-na-kato-dve-kapki-voda-dimitar-kovachev-fanki-veliko-shte-e-da-umra-na-scenata/220295 Kliuki.net
Журито на „Като две капки вода“ Димитър Ковачев – Фънки: Велико ще е да умра на сцената

И в 12-ия сезон на „Като две капки вода“ басистът промоутър Димитър Ковачев – Фънки, оценява безкомпромисно звездите имитатори и повдига настроението на зрителите с чешитските си коментари. Той има уникално чувство за хумор, което не спира да демонстрира.

 

Споделя, че му е трудно да дава цялостни оценки на този етап, тъй като се вижда старанието им, но предстои да стане ясно какъв ще е крайният резултат, тъй като с труд всичко се постига.

И този сезон е себе си – с пиперлив език и директен. Не спестява коментарите си на участниците всеки път, щом стъпят накриво и изобщо не му пука кой как ще възприеме мнението му.

 

Не е наясно в предишните сезони някой от участниците да му се е сърдил, не се е и извинявал. Няма проблем с пиперливите шеги на Рачков и Геро, с които са близки приятели.

 

Със съдружника му Амебата се опитват да завъртят отново колелото на промоутърската им компания. Макар след пандемията и те да срещат редица трудности, както и останалите в бизнеса, продължават да се борят. Макар да успяха да се задържат на повърхността, Фънки признава, че са понесли сериозни щети.

 

Надява се настоящата година да е по-добра от 2023, на която гледа с лошо око, както и да се случват повече готини неща. Оптимист е, но е от хората, на които все не им стига времето и изобщо не им дреме, ако нещо не стане днес, а утре.

 

Прави му впечатление, че напоследък няма нещо, което да го ядоса и в този ред на мисли предполага, че е помъдрял. На моменти му се налага да бъде по-компромисен и да не хапе, но признава, че му е много трудно.

 

Отбелязва, че с приятеля му фолкпевеца Константин, с когото ги крепи трапезна дружба, не са мислили за общ проект, но пък признава, че с удоволствие би участвал в такъв. Допълва, че винаги, когато Коцето плесне с ръце, скача с радост в идеята. Идиотщините, които качват в социалните мрежи се радват на огромен успех. С ръка на сърцето признава, че много обича Коцето и го определя като невероятен.

 

Последно двамата били заедно в Лондон, където си изкарали страхотно и паднала страшна веселба в продължение на няколко дни. От купони не им останало време да разгледат забележителностите и затова са решили през лятото да отидат отново, за да мине по стъпките на Джак Изкормвача. Планират да плуват по р. Темза, разглеждайки Лондон, а лодката им ще е пълна с ядене и пиене.

 

Въпреки непрестанното ядене и пиене, Фънки предполага, че е свалил десетина килограма, или поне така казват хората около него. Предполага, че от „Оземпик“-а, който бие заради диабета, не му се яде толкоз много. Разбира се, има и проблеми с кръвното, заради което сутрин приема по една шепа хапчета и всичко е точно, както се изразява самият той.

С лекарите имат различно виждане – те го съветват да намали мазното и алкохола, а той недоумява как те му пречат. Надява се да не се стигне до лечение с инсулин, но пък признава, че е крайно небрежен по отношение на здравето си.

 

От известно време насам със съдружника му имат нов офис. Сменил е и жилището – от Хиподрума се е пренесъл на центъра, в апартамента на жена му и вече е заврян зет. Оплаква се, че ежедневно му се разказва играта да се катери по няколко пъти пеша до втория етаж, тъй като сградата е строена през 1927 г. и няма асансьор.

 

Радва се, че е одобрен да получава държавна награда за особени заслуги към нацията и културата в размер на 500 лева и признава, че това го кара да се чувства „още по-гот“.

Парите ще идват по сметката му ежемесечно, което му дава някаква финансова сигурност, тъй като си дава сметка, че вече слиза по хълма надолу, а не се катери нагоре.

 

Дори не си помисля за деня, в който ще му се наложи да слезе от сцената, но е реалист и знае, че остаряването е неизбежно. Не се страхува от смъртта, но иска да свири докрай и смята, че ако умре на сцената, ще е велико.

 

За нищо на света не бил сменил Смарт-чето, което кара – толкоз е свикнал с него, че когато го остави в сервиз за поправка се чувства така, сякаш са му отрязали ръцете. Извън града обаче шофира Мерцедес. Има неколцина катастрофи зад гърба си, но никоя от тях не е била сериозна. Подчертава обаче, че нито един от инцидентите, не се е случил по негова вина.

 

Твърди, че трябва да си направи нов татус, но още не може да намери свободно време. Споделя, че винаги е сънувал татуировките, преди да ги направи върху тялото си. Възнамерява в най-скоро време да татуира левите си крак и ръка.

Източник: Уикенд