юли 20, 2024

Асен Василев се разминал на косъм от публичен скандал покрай този случай

https://kliuki.net/skandali/asen-vasilev-se-razminal-na-kosam-ot-publichen-skandal-pokray-tozi-sluchay/166621 Kliuki.net
Асен Василев се разминал на косъм от публичен скандал покрай този случай

Въпросният имот не е отбелязан в декларацията му пред КПКОНПИ

Оказва се, че вицепремиерът в оставка Асен Василев, крие разкошна къща в центъра на София на стойност 4 млн. лева.

Фаворитът за премиер на ПП е „забравил“ да опише многоетажния имот, находящ се на столичната улица „Чаталджа“ в декларацията си пред КПКОНПИ.

Бдителни съседи разкриват, че имотът, който е завършен наскоро често засичали Асен Василев. Освен това споделят, че чести гости в огромното здание са Даниел и Виолета Лорер. Именно там се провеждали и някои от най-конспиративните срещи на доскорошните управляващи от ПП.

Асен Василев се разминал на косъм от публичен скандал покрай този случай

Запознати разкриват, че строежът на скъпия имот стартирал преди около две години. За да бъде осъществен той, Асен Василев бутнал няколко малки постройки, намиращи се на улицата.

Други пък твърдят, че вицето в оставка купил хубав имот на мястото и го превърнал в топ имение с луксозен ремонт, в който вложил стотици хиляди левове.

Според съседи това е най-луксозният имот. Освен това мълвата носи, че новата придобивка на вицепремиера в оставка разполага със специален асансьор за автомобили от подземния паркинг до изхода на улицата.

Съседите на Асен Василев твърдят, че той живее във въпросния имот от около година. Дивят се, че я строял в продължение на две години, събаряйки много луксозен двуетажен имот. Разкриват, че къщата има и пети мансарден етаж, който продължава навътре в двора. Освен това палатът разполагал с изключително модерен фитнес и забележете – ресторант.

В същото време съгласно представената от него декларация пред КПКОНПИ, той притежава само апартамент в София с площ 54 кв. м. В нея не се споменава и дума за луксозната му къща. Историята на имота обаче се оказва повече от впечатляваща. При все, че официално се води офис сграда, имотът приютява Асен Василев в моментите, в които иска да се усамоти за делови разговори.

В действителност не се налага финансовият министър в оставка да описва имота пред КПКОНПИ, предвид факта, че не се води негова лична собственост.

Въпросният имот е собственост на едно от дружествата, в които харвардският възпитаник има участие – „Ств Консултинг“. При все, че фирмата е със скромен капитал на стойност едва 99 лв., върти бизнес в Европа и Азия и ежегодно отчита приходи от милиони левове.

Именно въпросната компания е собственик на впечатляващо луксозната сграда, разположена в централната част на София. Експерти я оценяват на минимум 4 млн. лева. Фирмата е софтуерна като прави впечатление, че до май миналата година, неин едноличен собственик е бил именно Асен Василев.

Ставайки министър обаче прехвърля луксозният имот на близкия си съратник Марио Сотиров и това прави отсъствието на имота в декларацията му пред КПКОНПИ напълно законно. Сотиров поема имота, както и фирмата за софтуер, ставайки управител на дружеството, тъй като съгласно закона министрите нямат право да са собственици на компании.

Въпреки това към днешна дата Асен Василев продължава да живее във въпросния луксозен имот като се е настанил на третия етаж. От няколко месеца при него живее и майка му.

За въпросната луксозна къща се разчу през миналата година, когато арх. Вихра Карапетрова алармира в социалните мрежи, че Василев е отказал да й плати 28 хиляди лева за свършената от нея работа. Тя дори се обърнала към съда, за да си получи изработената сума.

След като опитала всячески да си вземе дължимата й сума, но без успех, тя била принудена да се обърне към съдебната институция, която да принуди хасковлията да й се изплати.

Тя се жалва, че Василев бил осъден с изпълнителен лист още през зимата, когато никой не бе чувал за него, но въпреки това не успяла да си вземе парите.

Карапетрова разкрива, че Асен Василев изплатил дължимата й сума месец, след като влязъл в изпълнителната власт, за да избегне публичен скандал.

Източник: Уикенд