април 30, 2024

Бабата на близнаците от Цалапица: Голяма работа, да не е единственият убит

Бабата на обвинените за убийството на Митко не показва съчувствие

https://kliuki.net/skandali/babata-na-bliznacite-ot-calapica-golyama-rabota-da-ne-e-edinstveniyat-ubit/211343 Kliuki.net
Бабата на близнаците от Цалапица: Голяма работа, да не е единственият убит

Бабата на обвинените в укривателство близнаци Борислав и Валентин не показа никакво чувство на състрадателност към семейството на убития 24-годишен Митко от Цалапица. Възрастната жена не вярва, че внуците й са способни да участват в подобно престъпление. Тя търси вината дори в убития и обвинява майка му Атанаска, че преувеличава с истерията за загиналото си дете.

 

Бабата определя Борислав и Валентин Динкови като добри и работливи деца. Не отрича, че им ходи на свиждане постоянно. Смята, че те не могат да се бият, а на въпрос за клиповете, които качват, отговаря защитно – „избрали са най-хубавите снимки“. Възрастната жена се опитва да влияе и на разследването като заявява, че единият от близнаците дори е спял във въпросната вечер. Съвсем умишлено тя прехвърля вината и върху убития Митко. Чуди се бабата как такова хубаво момче, което не работи, има възможност за нови и скъпи дрехи. Тя продължава и нарежда как майката и бащата на загиналото момче също не работят. По този начин тя се опитва да върне разследващите до първоначалната версия за убийството – дълг на пари.

 

Бабата си позволява и да се подиграва със скръбта на семейството на убития. Смята, че майката Атанаска Бакалова не жали по детето си, а ходи и прави циркове из селото. Възрастната жена дори смята, че убити има навсякъде из България, но подобни представления правела само майката на Митко.

 

Поради пропуски в първите дни на разследването, трима шефове на полицията в ОДМВР – Пловдив се разделиха с позициите си. Оказва се, че защитата на близнаците е поета от адвокат Званчева, чийто син е полицай в едно от районните управления в Пловдив. Делото срещу близнаците е насрочено за 25- и октомври.

 

Източник: glasnews.bg