април 28, 2024

Бургаски бизнесмен преби жестоко жена си при опит да го напусне с детето им

25-годишната Мария е в болница, а 29-годишният насилник е задържан и му е повдигнато обвинение

https://kliuki.net/skandali/burgaski-biznesmen-prebi-zhestoko-zhena-si-pri-opit-da-go-napusne-s-deteto-im-2/213751 Kliuki.net
Бургаски бизнесмен преби жестоко жена си при опит да го напусне с детето им

25-годишна жена от Бургас е в болница, след като е била пребита от мъжа, с когото живее, заради опит да го напусне. Побоят е станал пред очите на почти 4-годишното им момченце, съобщи БНТ

Случаят е от нощта на 23 ноември. 25-годишната Мария Русчева решила да напусне жилището, в което живеела със своя приятел и малкия им син, който на 1 януари ще навърши 4 години. По-рано двамата решили да се разделят по взаимно съгласие. Докато изнасяла багажа си обаче мъжът я нападнал. По информация на местния сайт Флагман извършителят е 29-годишният Васил Киричев, собственик на погребална агенция. 

Русчева разказва, че е удряна с юмруци и шамари. "Главата ми цялата беше в цицини. Накрая ме събори на земята и ме блъскаше в корема и в гърба", споделя тя от това, което си спомня. Жестокият побой става пред очите на детето.

Бургаски бизнесмен преби жестоко жена си при опит да го напусне с детето им

"Когато станах от земята и видях, че всичко е в кръв и главата ми беше в кръв, взех си детето и си тръгнах". След побоя младата жена е с травми по лицето и главата. Настанена е в болница без опасност за живота. 

Мъжът ѝ е посягал и друг път, макар познатите му да не вярвали, че е способен на това. "Всеки, който го познава и всеки, който се свърза с мен казва, че това не вярва да го направил - "Не мога да повярвам, той не е такъв човек", казва Русчева. Тя обаче има три медицински свидетелства. 

Срещу извършителя е повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 5а от Наказателния кодек - за домашно насилие. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" с постановление на прокурор от Бургаска районна прокуратура", съобщиха от полицията в Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

С детето ще работи психолог. "Децата са може би 95% свидетели на домашно насилие, което е изключително тежко за тях. Не е нужно едно дете да бъде ударено от родителя, достатъчно е просто да види какво се случва с майка му", каза адв. Невена Чайпек от Центъра по превенция на насилието и престъпността.

От центъра в Бургас добавят, че след случая с Дебора Михайлова от Стара Загора в рамките на 10 дни през август са постъпили 14 молби от жени, търсещи помощ.

Източник: dir.bg