април 19, 2024

Елена Гунчева: Никога не се знае, животът е пълен с изненади…

https://kliuki.net/skandali/elena-guncheva-nikoga-ne-se-znae-zhivotat-e-palen-s-iznenadi/166510 Kliuki.net
Елена Гунчева: Никога не се знае, животът е пълен с изненади…

Категорична е, че страната ни трябва да се ръководи от интересите си

Това, което притеснява Елена Гунчева в идващата есен са предстоящите избори. Твърди, че е лесно да се каже „Избори до дупка“. Но за съжаление ние минахме и през това – „след три пъти избори през миналата година, стигнахме до дупка – ПП“, заявява тя.

И изглежда сега всичко това ще се повтори до пълно изхабяване на хората. А в същото време идващата зима ще е много трудна и проблемна, предвид галопиращата информация и международната обстановка.

Елена Гунчева: Никога не се знае, животът е пълен с изненади…

Предвид факта, че все по-малко хора ще упражняват правото си на глас и съответно представителността в парламента ще е по-малка – властта донякъде ще е нелегитимна в очите на обществото.

Перспективата според нея е следната: ГЕРБ ще са първа политическа сила, а ПП – втори или трети. Що се отнася до ДПС, то те си имат свой електорат. А БСП, „Възраждане“, ДБ и ИТН ще са на ръба. Евентуално и проектът на Стефан Янев. Както става ясно никой няма да има мнозинство за съставяне на самостоятелно правителство и това отново ще ни доведе до „нищото“. „Е, докога така“, пита Елена Гунчева.

На въпроса дали вярва в конспиративните теории за света и бъдещето на човечеството посочва, че като юрист предпочита да държи разсъжденията си „в границата на планетата майка“. В този ред на мисли, преди да си състави каквото и да било мнение, предпочита да види доказателства. Съмнява се в някои неща, но поради липсата на доказателства не може да прави генерални заключения. Що се отнася до бъдещето на човечеството, категорична е, че то ще е такова, каквото си го направим.

Категорична е, че Москва няма отношение към бъдещето на България. В този ред на мисли припомня, че международните отношения, освен на приятелство, са отношения на интереси и взаимноизгодно сътрудничество. И поради тази причина смята, че би било добре да имаме по-добри отношения с Русия.

Категорична е, че ако се набутаме в тази война, то виновниците трябва да се търсят в Министерски съвет, а не сред народа.

За опустошителното мълчание на българския народ, Елена Гунчева твърди, че за съжаление хората вдигат много шум за малките неща, а мълчат за големите. Това се дължи на факта, че хората са объркани, страх ги е и нямат представа за реалността.

Категорично отказва да коментира Путин и Байдън, заявявайки, че те са си проблеми на техните народи, а не на България. Не отрича обаче, че Русия е велика сила и България трябва да поддържа баланс между нея и САЩ, но в същото време да си гледаме интересите.

Все още не може да каже със сигурност дали би участвала в нова партия или нови избори. Първата й задача е да възстанови здравето си. А и освен това разочарованието се нуждае от време, за да отмине, така че в момента й е трудно да повярва на нова партия или лидер. Но пък никога не се знае, животът е пълен с изненади.

Източник: Уикенд