април 25, 2024

Ето кой още ще „изгори“ покрай Георги Семерджиев (ФОТО)

https://kliuki.net/skandali/eto-koy-oshte-shte-izgori-pokray-georgi-semerdzhiev-foto/166572 Kliuki.net
Ето кой още ще „изгори“ покрай Георги Семерджиев (ФОТО)

Проваленият футболист е напът да повлече в пропастта още доста хора

Съдружникът на дрогирания убиец на две невинни жени в кървава катастрофа Георги Семерждиев – Христиан Петракиев също го загази.

Оказва се, че бизнесменът със сенчеста закваска е изгорил 50 кг. дрога няколко часа след жестоката катастрофа.

На практика това означава, че Христиан Петракиев е направил опит да прикрие наркодейността на Георги Семерджиев. Това станало ясно в съдебната зала преди дни, докато бе гледана мярката за неотклонение на проваления футболист.

Ето кой още ще „изгори“ покрай Георги Семерджиев (ФОТО)

По време на разпитите служители на автомивката признали, че Семерджиев се появил около полунощ на 6 срещу 7 юли, за да проведе телефонен разговор със скандалната полицайка Симона Радева. Веднага след това той се чул и със съдружника си, споделяйки му, че е направил беля и му наредил „да почисти спешно обекта“.

По-късно Христиан Петракиев се появил с двама неизвестни мъже в автомивката и извадил няколко пълни кашона с вещите на Семерджиев от багажника на поръчков  „Мерцедес Лоринзер“ S класа. Съдържанието на товара, който бил над 50 килограма остава неизвестно за момента. В крайна сметка Петракиев изсипал вещите в четири найлонови чувала и по-късно ги изгорил.

Това навежда криминалистите на мисълта, че Петракиев се е избавил по спешност от сериозно количество дрога, което е било складирано в общата им автомивка.

Както вече стана ясно, Георги Семерджиев е платил 1 млн. лв. за автомивката на хотелиерския бос Ветко Арабаджиев. Криминалистите имат съмнения, че обектът е използван за депо на дрога, както и за легализиране на доходите от наркодейността.

Междувременно стана ясно, че срещу Георги Семерджиев и съдружника му Христиан Петракиев ще бъде заведено дело за документални измами в особено големи размери.

По ужилването на стойност над 10 милиона лева вече тече разследване. Измаменият е собственикът на автокъщата за луксозни лимузини „R кар“ в столичния кв. „Горубляне“ Рангел Костадинов. Именно него е имал предвид Семерджиев, когато се опита да се изкара жертва на отвличане с твърдението, че някой е откраднал личната му карта.

Припомняме, че зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров също направи намек, че срещу Семерджиев и други лица ще бъде образувано досъдебно производство за финансови, документални и данъчни престъпления.

По зла ирония на съдбата джипът, с който Семерджиев уби двете невинни момичета също е сред задигнатите с измама луксозни возила от автокъщата.

„Мерцедес“-ът S класа, който проваленият футболист ползвал, също е бил задигнат с фалшиви документи от автокъщата.

Запознати твърдят, че ужиленият Рангел Костадинов е наел пернишки мутри, които да се саморазправят с двамата измамници. На свой ред пък Семерджиев го заплашил, че хората му от ГДБОП ще му спретнат акция за трафик на наркотици и ще му припишат поръчителството на убийството на автотърговеца Николай Драгополов, който бе убит през миналата есен от друг автотърговец на столичен светофар.

Семерджиев твърди, че Рангел Костадинов се занимава с преноса на огромни количества кокаин, а бизнесът му с луксозни возила е само за легализиране на доходите от наркодейността.

Запознати твърдят, че в ареста може да се озове и съпругата на Христиан Петракиев – Паолина Петракиева, която е зам.-кмет на столичния район „Горубляне“.

Тя също е взимала участие в измамите с луксозни возила чрез две от фирмите си, на които били прехвърлени шест лукс возила от „R кар“ и то само в рамките на няколко дни.

Източник: Уикенд